""
""

Ipak su nedodirljivi! Strašni Durant uništio Srbiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.08.16. | 22:27

Amerikanci odbranili olimpijsko zlato trijumfom od 96:66

Košarkaši Srbije nisu uspeli, srebrna olimpijska medalja je naša realnost u ovom trenutku. Amerikanci su u okršaju za zlato u Rio de Žaneiru slavili sa ubedljivih 96:66 i treći put zaredom trijumfovali na Olimpijskim igrama.

Izabrane vesti

Nadali su se navijači u Srbiji da bi Orlovi mogli da odigraju još jednu neizvesnu utakmicu sa Jenkijima, ali to, pokazaće se, ipak nije bilo realno.

Pitanje je i da li je baš ovolika razlika u finalnom meču realna, ali utisak je da su srpski košarkaši možda i previše respektovali rivala.

Ipak, kada se sve sabere nema šta da se prigovori ni selektoru Aleksandru Đorđeviću, ni igračima za ovu utakmicu, a srebrna medalja svakako jeste uspeh srpske košarke. Na neki način, Srbija je plasmanom u finale OI stigla do nezvanične titule prvaka ostatka sveta, jer je zlato ipak rezervisano za Amerikance.

Još jednom se pokazalo da Kevin Durant predstavlja praktično čoveka-tim i sa 30 poena jednostavno je bio nezaustavljiv. Najefikasniji u srpskom timu bio je Nemanja Nedović sa 14 poena.

A kada je u pitanju sama utakmica, nema tu baš mnogo toga da se kaže. Hrabro je Srbija ušla u ovaj duel, prvih par minuta imala je čak dva, tri poena prednosti. Ipak nisu Orlovi uspeli da iskoriste loš šuterski početak Amerikanaca i odlepe se makar malo.

Jenkiji su ovaj put potpuno zatvorili i zaključali Teodosića i to je praktično značilo da su obavili pola posla jer dobro je poznato koliko igra Srbije zavisi od kapitena. Već početkom druge četvrtine stigli do dvocifrene prednost (25:15). Od tada su je samo povećavali.

Kada se na to doda sjajna partija Kevina Duranta koji je samo u prvom poluvremenu spakovao 24 poena i radio šta je hteo pod košem, jasno je bilo da su Amerikanci dobro naučili lekciju iz meča dva tima u grupnoj fazi Olimpijskih igara. Povukla je srpske košarkaše želja pa su ušli u brz ritam igre koji mnogo više odgovara Amerikancima. U toj jurnjavi Srbi su pogubili glavu.

Pokušao je selektor Đorđević nekoliko puta sa tajm-autovima i izmenama da prodrma ekipu, ali nije vredelo u prvom poluvremenu jer su Amerikanci zabarikadirali sve prilaze košu, a srpski igrači kao da su se uplašili u nekim trenucima.

Ipak, u neku ruku sve to je bilo i očekivano, jer je Srbija očigledno dobrano uplašila Majka Kžiževskog i njegov stručni štab u prethodnom meču. Pokazali su Amerikanci da su ipak najbolji na svetu i opravdali ulogu favorita koju su im svi dali i pre početka turnira. 

SRBIJA – SAD 66:96 (15:19, 14:33, 14:27, 23:17)

Rio de Žaneiro

Hala: Karioka arena
Gledalaca: 16.000
Sudije: Rejes (Meksiko), Rižik (Ukrajina) i Garsija (Španija)

SRBIJA: Teodosić 9, Simonović 3, Bogdanović 7, Marković 3, Kalinić 2, Nedović 14, Birčević 1, Raduljica 7, Jokić 6, Štimac, Jović 3, Mačvan 11.

SAD: Batler 2, Durant 30, Džordan 4, Lauri 5, Barns 2, Derozan 6, Irving 4, Tompson 12, Kazins 13, Džordž 9, Grin 2, Entoni 7.

(FOTO: Action Images)


tagovi

SrbijaRio 2016OI Rio 2016.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara