"Gol Reze Gohanedžada"
"Gol Reze Gohanedžada"

Iran maksimalno do četvrfinala, Bahreinu pobeda za utehu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.01.15. | 12:01

Iranci bolji od Ujedinjenih Arapskih Emirata (1:0), Bahrein slavio protiv Katara (2:1)

Gol Reze Gohanedžada

Odigrana su poslednja dva meča u Grupi C Kupa Azije, gde je sve po pitanju plasmana u četvrtfinale bilo jasno i pre današnjih utakmica. U okršaju za prvo mesto u grupi Iran je savladao Ujedinjene Arapske Emirate zahvaljujući pogotkom Reze Gonanedžada u prvom minutu sudijske nadoknade i završio grupnu fazu sa maksmilanim učinkom i to bez primljenog gola. Sa druge strane, u utakmici za utehu Bahrein je bio bolji od Katara s rezultatom 2:1.

Izabrane vesti

Tokom kompletnog meča između Irana i Emirata bilo je jasno da se radi od dva tima sa približnim kvalitetom. S obzirom da utakmica nije imala gotovo nikakav rezultatski značaj, obe selekcije su želele da dođu do trijumfa, ali je meč na kraju rešen u poslednjim trenucima. Bivši igrač Čarltona odlično se snašao u petercu rivala, izbegao neuspešnu ofsajd zamku Ujedinjenih Arapskih Emirata i glavom sproveo loptu u mrežu. 

Činjenica da ni jedan ni drugi tim nisu imali šanse da se domognu četvrtfinala apsolutno je opustila igrače Bahreina i Katara, koji su priredili odličnu fudbalsku predstavu malobrojnoj publici u Sindeju.

Sajed Dija je doveo Bahrein u vođstvo golom u 35. minutu, izjadačio je Hasan Halid perfektnim udarcem po zemlji iz slobodnog udarca, ali je pobedonosni pogodak Sajeda Ahmeda u 82. minutu bio potpuno perfektan. Vezista Al Rife video je da je golman Katara Kasem Buran loše postavljen, pa je iskosa sa leve strane poslao neodbranjiv lob udarac u mrežu rivala.

GRUPA C:

Iran - UAE 1:0 (0:0)
/Gohanedžad 90+1/

Katar - Bahrein 1:2 (0:1)
/Halid 68 - Dija 35, Ahmed 82/

Tabela: Iran 9, UAE 6, Bahrein 3, Katar 0

(FOTO: Action images)


tagovi

ujedinjeni arapski emiratiReza Gohanedžadreprezentativni fudbalKatarIranBahrein

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara