""
""

Iranci, svaka vam čast, ulepšali ste ovu igru, ali Rusija je u finalu Mundijala! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.09.16. | 10:15

Nakon srebrne medalje s Evropskog prvenstva u Beogradu, selekcija Sergeja Skoroviča obezbedila još jedno odličje na velikim takmičenjima

Iran je pred početak Svetskog prvenstva u futsalu važio za jednu od selekcija koje bi mogle da budu prijatno iznenađenje na turnira, ali niko nije očekivao da će ih od finala deliti samo jedan gol. Upravo taj gol više protekle noći u Medeljinu postigla je selekcija Rusije, koja posle svega viđenog u ovom meču, apsolutno zasluženo ide u borbu za najsjajnije odličje - 3:4 (1:1).

Izabrane vesti

Okosnicu ruskog tima čine Brazilci, ali oni nisu postigli nijedan od četiri pogotka selekcije Sergeja Skoroviča na ovoj utakmici. Sve je krenulo golom Dimitrija Liskova u 14. minutu, nakon čega je usledio ekspresan odgovor Irana, koji je preko Ahmada Esmailpura stigao do izjednačenja.

Rezultatska klackalica je trajala sve do poslednjeg minuta utakmice, Rusi su vodili sa 2:1, i 3:2, golovima Abravmova i Šajahmetova, dok je odlučujući pogodak postigao Ivan Čiškala u 42 sekunde pre kraja. Iranci su u poslednjem minutu krenuli na sve ili ništa, Čiškala je presekao loptu i zatresao mrežu na potpuno upražnjenom golu protivnika. Iran ni nakon toga nije odustao, napao je Ruse i postigao još jedan častan pogodak, za fantastičan utisak sa ovog turnira.

Naravno, ovo nije kraj takmičenja za najbolju azijsku seleckiju, koja je u osmini finala eliminisala Brazil, jer je 1. oktobra u Kaliju čeka utakmica za treće mesto sa poraženim iz večerašnjeg polufinala u kojem se sastaju Portugalija i Argentina (03.00, Eurosport). Pobednik ovog meča ići će na megdan Rusiji, koja je posle srebra na Evropskom prvenstvu u Beogradu, obezbedila još jedno odličje na velikim takmičenjima.

(FOTO: Screen shot)


tagovi

međunarodni fudbalreprezentativni fudbalSP u futsalu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara