""
""

Istorija u Liverpulu! Klop lansirao „novog Bejla“, pao je Majkl Oven (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.11.16. | 23:18

Raduju se i u Velsu

Na faci i konstituciji mu se vidi da je još dete. Nije od onih mišićavih vunderkindova koji vode ravnopravne duele sa seniorima. Ipak, dete se nije uplašilo. I ispisalo je istoriju Liverpula!

Izabrane vesti

Bendžamin Vudborn je večeras postao najmlađi strelac u istoriji Liverpula. A to ima dodatno težinu kada se zna o kakvom klubu i kakvoj tradiciji je reč. Tinejdžer iz Velsa je u duelu četvrtfinala Liga kupa Engleske postigao gol za konačnih 2:0 i overio pobedu Redsa nad Lidsom za plasman u polufinale.

Vudborn je gol postigao sa 17 godina i 45 dana. Na taj način je srušio rekord Majkla Ovena iz 1997. godine. Oven je tada imao 17 godina i 143 dana kada je postigao debitantski gol za prvi tim Redsa. Bivši rekorder se odmah oglasio posle meča.
“Još jedan moj rekord koji je srušen. Čestitam Benu Vudbornu”, napisao je Oven na Tviteru.

Liverpulova Liga kup zver - Divok Origi (VIDEO)

Novi Liverpulov rekorder rođen na granici Velsa i Engleske, u engleskom delu, ali je Velšanin i nastupa za mlađe selekcije ove reprezentacije. Već ga porede sa Geretom Bejlom zbog fizičke sličnosti. Prethodnog vikenda je bio na klupi Liverpula protiv Sanderlenda i dobio je šansu u nadoknadi vremena da debituje. Nije najmlađi koji je zaigrao za slavni klub sa Enfilda. Taj rekord drži Džerom Sinkler koji je 2012. zaigrao protiv VBA kada je imao 16 godina šest dana. Ali Sinkler se nije upisao u strelce, dok je Vudborn pomerio granice i od večeras se njegovo ime nalazi u almanasima petostrukog šampiona Evrope.

Jirgen Klop zaista ima čime da se ponosi ove jeseni. Liverpul je među najozbiljnijim kandidatima za titulu, u polufinalu je Liga kupa, a Nemac je Redsima podario moža i buduću zvezdu. Uostalo, srušio je rekord legendarnog Majkla Ovena. A upravo je Oven poslednji igrač Liverpula koji je osvojio Zlatnu loptu.

Ko zna kakva je budućnost pred tinejdžerom iz Velsa…

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaMajkl OvenLiverpulJirgen KlopEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara