"Filip Kljajić"
"Filip Kljajić"

Ivan Tomić vraća Filipa Kljajića: Može li Partizan do finala bez primljenog gola?

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.03.16. | 10:32

Spartak u polufinalu stiže u Humsku 1 s namerom da postigne gol

Filip KljajićFilip Kljajić opet na gol-crti Partizana. Golman koji je počeo sezonu vraća se na mesto prvog čuvara mreže crno-belih i to na prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije, u kojoj tim iz Humske dočekuje Spartak (18 časova, TV Arena sport 1).

Tako je odlučio Ivan Tomić, uvažavajući činjenicu da je nekadašnji prvotimac Rada bio njegov prvi izbor posle priprema, kao i da je Bojan Šaranov prethodnih dana morao da prima infuziju, jer je osećao malaksalost posle duela sa Voždovcem. Ta dva razloga, uz onaj kome treneri obično pribegavaju u kup takmičenjima - da rotiraju golmane - presudno su uticali na povratak Filipa Kljajića u startnih 11.

Izabrane vesti

Kvote Kladionice MOZZART za utakmicu Partizan - Spartak

Njegov zadatak biće da obezbedi Parnom valjku mirnu mrežu na pretposlednjem stepeniku do trofeja. Uostalom, crno-beli su do polufinala stigli bez primljenog gola (Sinđelić 2:0, Voždovac 1:0, Radnički iz Niša 3:0), a s obzirom da su danas favoriti (sve kvote Kladionice MOZZART), da igraju pred svojim navijačima (tribine otvorene posle dva meča suspenzije) i da im je forma u usponu (tri vezane pobede) jasno je da priželjukuju pobedu sa „nulom“, koja bi ih primakla drugom uzastopnom finalu takmičenja koje nisu osvojili od 2011.
Želimo plasman u finale, kasnije osvajanje trofeja. Spartak se nalazi u dobroj formi, ima iskusne igrače, a što se nas tiče, nije glavno da ne primimo gol, već da razlika bude koliko god je moguće veća. Igraće najjači sastav u ovom trenutku, bez obzira što nas u nedelju čeka gostovanje Čukaričkom. Imaćemo dovoljno vremena da se oporavimo za taj duel“, rekao je Ivan Tomić, trener Partizana.

Brašanac između Mrkele i TorbicePrema informacijama iz Zemunela, Nemanja Mihajlović se oporavio od povrede pete (kontuzija na meču sa Voždovcem) i počeće večeras, dok bi svoje mesto u odbrani trebalo da zauzme i Sedrik Gogua.

Partizan će, najverovatnije, igrati u sastavu: Kljajić - Bandalovski, Gogua, M. Jovanović, Bogosavac - Jevtović, Brašanac, Kosović - Mihajlović, A. Stevanović, Ilić (Božinov).

Stefan IlićSpartak je u aktuelnoj sezoni dvaput izgubio od crno-belih u prvenstvu (1:2 u Beogradu, 0:1 u Subotici), ali je pre dve sezone izbacio Parni valjak u četvrtfinalu kupa.
Uvek je lakše iznenaditi jakog rivala kad se igra jedan meč, kao što je tad bio slučaj. Polufinale se igra u dve utakmice, put do iznenađenja je teži. Ako budemo uspeli u Beogradu da pobedimo ili remiziramo sa datim golom, onda bismo mogli da se nadamo finalu. Sportski je nadati se uspehu i kad igraš protiv favorita. Sigurno se nećemo predati dokle god imamo šansu da zaigramo u finalu“, kaže krilni napadač Plavih golubova Stefan Ilić.

Očekivani sastav Spartaka: Mirković - Antonić, Kovačević, Tomić, Milošević - Šljivić, Jočić - Ilić, Torbica, Mrkela - Mudrinski.

Drugi polufinalni par Kupa Srbije čine Javor i Borac iz Čačka. Komšijski sudar je na programu od 16 časova u Ivanjici, uz direktan prenos na TV Arena sport 1, a kvote kladionice MOZZART za taj duel možete pogledati OVDE.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaStefan IlićSrbijaFK PartizanKup SrbijeIvan TomićFilip Kljajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara