""
""

Ivanović i Mikel idu zajedno u Francusku? Bane ima i dve opcije u Londonu, Kinu i Ameriku…

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.10.16. | 13:11

Srbin i Nigerijac bi posle Čelsija opet mogli da budu saigrači

Prethodne sezone su Čelsi i Branislav Ivanović bili na ivici rastanka, ali je kapiten srpske reprezentacije ipak pristao na jednogodišnji produžetak saradnje što je nepisano pravilo u klubu za igrače koji imaju 30 i više godina.

Izabrane vesti

Ipak, čini se da od novog ugovora neće biti i da će se Ivanović i Čelsi rastati posle nepunih devet godina. Promenom formacije na 3-4-3, Srbin je izgubio mesto u prvih 11 kod Antonija Kontea a kako mu ugovor ističe na kraju sezone, realno je da napusti Stamford Bridž. Iako je prošao zenit karijere i ne pruža partije kao nekada, Ivanović je sa 32 godine i dalje želja nekih velikih klubova u Evropi. Ne baš Čelsijevog ranga, ali dovoljno atraktivnih da izabere ostanak na Starom kontinentu pre opcija u Kini i američkoj MLS ligi odakle ima pozive.

Ostrvski mediji pominju Marselj kao najozbiljnijeg kandidata za dovođenje Ivanovića. Francuski klub je nedavno promenio vlasnika koji je je obećao veliki novac za pojačanja, a dovođenje Ivanovića bez obeštećenja bi bio dobar potez za posrnulog velikana sa Velodroma. Francuzi pored Ivanovića žele i njegovog saigrača Džona Obija Mikela koji takođe nije u planovima Kontea i ove sezone nije odigrao ni minut za Plavce, pa je zatražio dozvolu od kluba da promeni sredinu. S obzirom da na kraju szeone odlazi i Džon Teri, to bi značilo da će Čelsi napustiti trojica fudbalera sa najdužim stažom u klubu.

Pored Marselja, Ivanović ima još neke opcije. I to u Premijer ligi. Gradski rival Vest Hem muku muči sa pozicijom desnog beka i razmišlja o Ivanoviću kao o rešenju. takođe, kao sledeći klub Ivanovića se pominje i Kristal Palas čiji menadžer Alan Pardju jako ceni kvaliteti kapitena srpske reprezentacije i vidi ga kao rešnje i za poziciju štopera i za mesto desnog beka.

Na kraju, tu su i kineski i američki klubovi. Ivanović ima poziv Đijangsua u kojem bi mogao da se pridruži nekadašnjem saigraču Ramiresu.

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaMarseljLiga 1Kristal PalasFrancuskaEvropaEngleskaDžon Obi MikelČelsiBranislav Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara