""
""

Ivićev PAOK hrabro do remija u Amsterdamu, Vilotić crveneo u Ukrajini, Dinamo na korak od plej-ofa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.07.16. | 22:52

Anderleht se u međuvremenu mučio u Rusiji, Plzenju "nula" protiv Karabaga

Ajaks je morao da se pomuči protiv PAOK-a na svojoj Amsterdam Areni, a tim Vladimira Ivića umeo je da odoli. Igrači grčkog vicešampiona iskoristili su grešku Jaspera Silesena u 27. minutu da dođu u vođstvo preko Đalme Kamposa koji je iskoristio istrčavanje golmana "kopljanika" da maestralno plasira loptu u mrežu iz teške pozicije.

Izabrane vesti

Holandski gigant se našao u problemima, ali više od remija nisu mogli. Ajaks je preko Dolberga uspeo da izjednači posle nepunog sata igre i tako postavi konačan rezultat. Imali su domaći više šansi u drugom poluvremenu, mogli uz malo sreće i do potpunog preokreta, ali ekipa srpskog stručnjaka je uspela da odoli i odnese vredan bod u Solun - 1:1.

Šahtjor iz Donjecka savladao je u Ukrajini ekipu Jang Bojsa sa 2:0, a važan uticaj na konačan rezultat ostavio je bivši fudbaler Crvene zvezde Milan Vilotić. Štoper švajcarskog tima dobio je drugi žuti karton u 55. minutu, pri rezultatu 1:0. Strelci za domaće bili su Bernard u 27. minutu posle odlične timske akcije, da bi Seleznev iskoristio prednost igrača više da postavi konačan rezultat u 75. minutu.

Na Maksimiru, Dinamo Zagreb je rutinski ostvario veliku prednost pred revanš susret naredne sedmice, savladavši Dinamo Tbilisi sa 2:0. Samo tri minuta su bila potrebna šampionu Hrvatske da postigne dva brza gola u finišu prvog poluvremena preko Sudanija i izvanrednog Ćorića. Upravo je Ćorić lucidno asistirao saigraču kod prvog gola, pre nego što je u 42. minutu duplirao vođstvo domaćih. Gosti iz Tbilisija su bili šokirani pred odlazak na odmor i nije im bilo povratka u drugom poluvremenu, pa se Zagrepčanima smeši plej-of za novi ulazak u grupnu fazu Lige šampiona.

BATE morao ubedljivije, Stančiju golčinom doneo remi Steaui

Anderleht je dva puta vodio na gostovanju Rostovu, ali im ni to nije bilo dovoljno da se u Belgiju vrate sa opipljivom prednošću. Rostov je u oba navrata brzo reagovao i uspevao da izjednači, ali će Anderleht pred revanš imati blagu prednost, zbog dva gola postignuta u gostima.

Viktorija Plzenj nije iskoristila prednost domaćeg terena protiv Karabaga, a posle crvenog kartona Baraneka u 73. minutu, čak su morali da brane 0:0. Šampion Azerbejdžana imaće čemu da se nada u revanšu na svom terenu, dok će u češkom timu morati da se zabrinu, ne bi li predupredili novo ispadanje u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

 

BATE Borisov (Belorusija) - Dandalk (Irska) 1:0
/Gordejčuk 70/

Ludogorec (Bugarska) - Crvena zvezda (Srbija) 2:2
/Kafu 43, Kešeru 76 - Katai 48, Kanga 66/

Sparta Prag (Češka) - Steaua (Rumunija) 1:1
/Sural 35 - Stančiju 75/

Partizani (Albanija) - Salcburg (Austrija) 0:1
/Sorijano 70/

Viktorija Plzenj (Češka) - Karabag (Azerbejdžan) 0:0

Rostov (Rusija) - Anderleht (Belgija) 2:2
/Ezatolahi 16, Poloz 60 - Hani 3, Tilemans 52/

Ajaks (Holandija) - PAOK (Grčka) 1:1
/Dolberg 58 - Kampos 27/

Dinamo Zagreb (Hrvatska) - Dinamo Tbilisi (Gruzija) 2:0
/Sudani 39, Ćorić 42/

Šahtjor (Ukrajina) - Jang Bojs (Švajcarska) 2:0
/Bernard 27, Seleznev 75/


tagovi

Vladimir IvićŠahtjor DonjeckMilan VilotićLiga šampionaEvropaDinamo ZagrebAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara