""
""

Iz Milana poručuju: Nismo imali sreće, ništa nije gotovo, idemo u Madrid da pobedimo

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.02.14. | 00:03

Trener Sedorf i igrači Esijen i Tarabt žale za propuštenim šansama, ali i ne kriju zadovoljstvo dobrom igrom i napretkom koji ekipa pokazuje u poslednje vreme

Kao igrač je vrlo dobro znao kako se pobeđuje u Ligi šampiona, ali u trenerskom debiju u elitnom takmičenju Klarens Sedorf je poražen od Atletika. Holandski stručnjak je posle meča smireno komentarisao poraz i pokušavao da izdvoji pozitivne stvari iz igre Milana, verujući da bolji dani očekuju ovaj tim.
„Zadovoljan sam onim što sam video od mojih igrača. Ponosan sam na njih. U prvom poluvremenu smo bili odlični i jedino nam je nedostajao gol. U većem delu utakmice smo bili superiorniji protiv jednog sjajnog tima. Znali smo da oni vrebaju priliku i u poslednjih par minuta nam je nedostajalo čvrstine. Fizički smo pali i nesrećno primili gol. Za igrače je najvažnije da nastave da pružaju ovakve partije, steknu samopuzdanje i skinu pritisak. Istina je da imamo problema sa realizacijom, ali mene raduje što imamo sve više kreacije u igri i što stvaramo sve više šansi. Golovi će doći kao plod toga .Baloteli, Pacini i Petanja koji stasava su dobri napadači. Imamo igrače koji nisu mnogo vremena proveli zajedno i ne možemo od njih očekivati da imaju automatizam u igri. Ovo je nov tim i potrebno nam je vremena. Pogotovo odbrambenoj četvorci. Imamo razloga za optimizam, jer se igra porpavlja i postaje sve tečnija“, rekao je Sedorf posle meča.

Izabrane vesti

I njegovi igrači deluju kao optimisti uprkos porazu...
„Na Visente Kalderonu ćemo dati maksimum, neće nam biti lako, ali niko ne može da nam zabrani da pokušamo da napravimo preokret. Nismo večeras zaslužili da izgubimo, šteta što smo primili onakav gol. Ja lično sam zadovoljan igrom i osećam se odlično kada igram u tandemu sa De Jongom“, rekao je Majkl Esijen.  

Možda i najbolji utisak u Milanu je ostavio marokanski vezista Adel Tarabt. Kontroverzni fudbaler je pokazao par sjajnih poteza, sjajnu kontrolu lopte i čini se da je upravo ovakav tip igrača falio Rosonerima.
„Mislite da je završeno? Ja ne mislim! Odigrali smo dobar meč i u mnogim situacijama jednostavno nismo imali sreće. Morali smo da povedemo, a u drugom poluvremenu nam je ponestalo energije. Znamo da će biti teško u revanšu, ali idemo tamo da pobedimo. Ja se osećam sve bolje, hvala Sedorfu na ukazanoj šansi i očekujte još bolje igre od mene“, rekao je Tarabt

(FOTO: Action images)


tagovi

MilanMikael EsijenLiga šampionaKlarens SedorfItalijaEvropaAdel Tarabt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara