""
""

IZ MINUTA U MINUT (6. maj): Mesi za ostanak u Barsi traži da mu dovedu Aguera i da golman Pinto produži ugovor?!

Vreme čitanja: 11min | uto. 06.05.14. | 22:28

Pratite najvažnije vesti iz sveta sporta uživo, sve što se dogodi saznaćete na MOZZART Sportu

 

 

Izabrane vesti

To bi bilo sve za večeras...

23.00 - Kraj je i u Napulju, očekivana i lagana pobeda domaćeg tima - 3:0 (2:0).

22.36 - Završen je meč u Mančesteru - 3:1 za Đavole.

22.38 - Sve je rešeno na Old Trafordu. Robin Van Persi je po treći put pogodio mrežu Hala - 3:1.

22.21 - Džemaili ispravlja Hamšikovu grešku - 3:0 za Napoli. 

22.19 - Napoli propušta sjajnu šansu da poveća na 3:0. Golman Kaljarija napravio je penal i dobio crveni karton, ali Hamšik je sa bele tačke pogodio prečku. Umesto Silvestrija među stative je stao Vlada Avramov.

22.18 – Pregovori o produžetku saradnje Lionela Mesija i Barselone kreću se u dobrom pravcu, javljaju mediji u Španiji. Otac i zastupnik prve zvezde Katalonaca Horhe Mesi sastao se u utorak sa čelnicima kluba sa Nou Kampa i za sada sve navodi da će Argentinac ostati u klubu koji ga je proslavio, iako se poslednjih meseci šuškalo da bi možda mogao da pređe u Bajern ili PSŽ.

Marka saznaje da finansijski detalji novog ugovora Mesija i Barse ne bi trebalo da budu sporni, što znači da bi Leu trebalo da se ispuni želja da postane najplaćeniji igrač današnjice, sa 20 miliona evra godišnje. S druge strane, Mesi je, navodno, postavio uslov da se Barsa ojača u letnjem prelaznom roku i savetovao rukovodstvo da mu za partnera u napadu dovedu kolegu iz reprezentacije i jednog od najboljih igrača Mančester Sitija, Serhija Kuna Aguera.

A to nije sve, jer je drugi Mesijev zahtev da Katalonci produže saradnju sa golmanom Hoseom Manuelom Pintom. Posle svega, nameće se logično pitanje – da li je Leo Mesi jači i od uprave Barselone?

22.11 - Igrač-menadžer Junajteda je na terenu umesto mladog Lorensa. Izašao je i dvostruki strelac Vilson, a ušao Van Persi

22.09 - Rajan Gigs se zagreva, očigledno je rešio da sam sebe ubaci u igru...

22.05 - Hal se ne predaje. Već u narednom napadu Frajat postiže sjajan pogodak za 2:1. Tigrovi žele po svaku cenu da izbegnu poraz na Old Trafordu čime će praktično osigurati opstanak u Premijer ligi.

22.02 - Zvezda je rođena! Džejms Vilson je u debitantskom meču sa Mančester junajted doneo favoritu povećanje prednosti protiv Hala, njegov drugi gol - 2:0.

21.55 - U drugom današnjem meču rumunske Lige 1 Dinamo je u Bukureštu pretrpeo težak poraz od Kluža - 0:3 (0:1). Strelci za goste bili su Kostea, Negrut i Batin.

21.51 - Završeno je prvo poluvreme na stadionu San Paolo: Napoli - Kaljari 2:0.

22.47 - Goran Pandev je duplirao vođstvo Napolija u 43. minutu meča sa Kaljarjem - 2:0.

21.36 - Napoli je poveo protiv Kaljarija 1:0 golom Drisa Mertensa iz jedanaesterca u 33. minutu.

21.32 - Kraj prvog poluvremena na Old Trafordu, Junajted vodi sa 1:0.

21.17 - Mančester junajted vodi protiv Hala 1:0, golom Džejmsa Vilsona, momka iz klase 1995 slavnog kluba. Ovo je njegov prvenac za Junajted.


21.03 - U 22. minutu utakmice Mančester junajted - Hal, Nemanja Vidić je kročio na igralište Old Traforda! Rajan Gigs je poslao Srbina  na teren usled povrede Fila Džonsa. Savršena prilika da navijači Crvenih đavola pozdrave jednog od junaka minulih godina na njegovom oproštaju od Teatra snova. Sa tribina se čuje poznata pesma o srpskoj steni...

20.51 - Gotov je meč na Artemio Frankiju. Poptuno ludilo, Sasuolo je savladao Fiorentinu 4:3 i osvojio verovatno ključne bodove u borbi za opstanak u Seriji A.

20.33 - Komplikuje se u Firenci! Fiorentina smanjuje na 3:4. Kvadrado je strelac. Sada je trijumf Sasuola veoma ugrožen.

20.31 - Sjajna akcija Fiorentine i domaćin smanjuje na 2:4. Đuzepe Rosi je pogodio.

20.19 - Od 65. minuta, Sasuolo ponovo ima tri gola prednosti u Firenci. Sad je 4:1, strelac je Sansone.

20.18 – Evo i sastava za poslednji meč 36. kola Serije A u kome se sastaju Napoli i Kaljari.

Napoli: Rejna, Mesto, Fernandez, Britos, Gulam, Inler, Džemaili, Mertens, Hamšik, Kaljehon, Pandev.

Kaljari: Silvestri, Pisano, Rosetini, Astori, Muru, Desena, Konti, Erikson, Ibrahimi, Sau, Ibarbo.

Šta je vaš tip za ovaj meč? Kvote pogledajte OVDE.

20.16 - Fiorentina je smanjila na 1:3. Strelac je Rodrigez u 58. minutu iz penala.

20.00 – Od 20.45 na programu je susret Mančester junajted – Hal, na kome je Nemanja Vidić trebalo da se oprosti od navijača Crvenih đavola, ali to se, izgleda, neće desiti, jer srpskog štopera nema u startnih 11. Budući igrač Intera nalazi se na klupi, a interesanto je da je privremeni menadžer Junajteda Rajan Gigs stvavio sam sebe među rezerve.

Evo i sastava:
Mančester junajted: De Hea – Valensija, Džons, Smoling, Bitner – Kerik, Felaini, Kagava, Januzaj – Lorens, Vilson. Klupa: Amos, Vidić, Kin, Mata, Gigs, Jang, Van Persi.

Hal: Jakupović, Rosenior, Figuera, Brus, Dejvis, Mejler, Koren, Bojd, Kvin, Elmohamadi, Long.

Kvote za meč na Old Trafordu pogledajte OVDE.

19.48 - Kraj prvog poluvremena u Firenci. Gosti vode 3:0.  

Pogledajte sve golove:

19.46 - Sasuolo razbija Fiorentinu - 0:3! I treći gol dao je fantastični Domeniko Berardi u 42. minutu. Mladi napadač Juventusa na pozajmici u Sasuolu sada ima lepu šansu da ponovi podvig koji je napravio protiv Milana, kada je postigao četiri gola... 

19.34 - Iznenađenje na Artemio Frankiju. Sad je 2:0 za Sasuolo. Opet je strelac Berardi. Kvota na dvojku na ovom meču je 5.00.

19.27 - U premijernoj utakmici 31. kola rumunskog prvenstva, Konkorijda je savladala Gaz Metan 1:0.

19.24 - Sasuolo kome su bodovi neophodni u borbi za opstanak vodi protiv Fiorentine 1:0, golom Domenika Berardija iz jedanaesterca u 23. minutu, posle spornog igranja rukom Borhe Valere.

18.58 - Miloš Raonić se plasirao u naredno kolo Mastersa u Madridu, pošto je savladao Francuza Žeremija Šardija 6:3, 6:3.

18.41 - Košarkaš Oklahoma Siti Tandera Kevin Durent proglašen je za najkorisnijeg igrača NBA lige u sezoni 2013-2014.

18.35 – Od 19 časova u Firenci je na programu zaostali susret 36. Kola Serije A, Fiorentina – Sasuolo. Objavljeni su startni timovi.

Fiorentina: Rosati – Dijakite, Rodrigez, Savić, Paskval – Fernandez, Pizaro, Borha Valero – Volski, Kvardado, Matri.

Sasuolo: Pegolo, Gazola, Antej, Kanavaro, Longi – Čibsah, Misiroli, Bjondini – Berardi, Zaza, Sansone.

Šta je vaš tip za ovu utakmicu? Pogledajte kvote.

18.30 - Utakmica finala Kupa Ukrajine neće biti održana u Harkovu iz bezbednosnih razloga i možda će biti odložena, saopštila je Ukrajinska fudbalska federacija. Finalni meč bio je zakazan za 15. maj u Harkovu, ali je taj grad od nedavno poprište velikih antivladinih protesta, a gradonačelnik je prošlog meseca ranjen.

Ukrajinska federacija je naglasila da će biti odabran drugi domaćin finala, pošto su lokalni zvaničnici priznali da ne mogu da osiguraju bezbednost navijača. Polufinalni mečevi biće odigrani u sredu, a branilac trofeja Šahtjor Donjeck igra protiv Slavutića , dok Dinamo iz Kijeva dočekuje Černomorec iz Odese.

18.23 – Završeno je prvo poluvreme na mču rumunske Lige 1, Konkordija protiv Gaz Metana vodi 1:0, golom Velingtona iz jedanaesterca u 24. minutu.

18.01 – Miloš Raonić je dobio prvi set protiv Žeremija Šardija na Mastersu u Madridu.

17.57 - Dok ga Žoze Murinjo kritikuje, navijači Čelsija veruju Edenu Azaru. Šta mislite, kako će reagovati Portugalac kad pročita OVO?

17.24 - Menadžer Fulama Feliks Magat, koji je taj klub preuzeo u februaru ove godine, izvinio se navijačima zbog poraza od Stouka od 4:1 i ispadanja iz Premijer lige.
"Ovo svakako nije bilo ono što ste očekivali od nas i ono što je trebalo legitimno i da dobijete. Nismo bili sposobni da istrajemo i to je dovelo da ovog pada", rekao je Magat na zvaničnom sajtu Fulama. On je najavio i radikalnu promenu i podmlađivanje tima u narednoj sezoni.

17.08 - Selektor fudbalske reprezentacije Hondurasa Luis Fernandez saopštio je danas spisak od 23 igrača na koje računa za Svetsko prvenstvo u Brazilu, među kojima je i nekadašnji vezista Crvene zvezde Luis Garido.

Najveće zvezde tima su, očekivano, Rodžer Espinoza iz Vigana i Vilson Palasios iz Stouka, nesuđeno pojačanje crveno-belih. Pomenuti Garido igrao je za Zvezdu u prolećnom delu prošle sezone.

16.58 - Trener Pari Sen Žermena Loran Blan produžiće ugovor sa tim klubom kada titula šampiona Francuske bude osigurana, prenele su danas svetske agencije.
"Potpisaću ugovor, kada budemo šampioni", rekao je Blan na konferenciji za novinare uoči meča sa Renom u sredu. On je naglasio da je "to stvar principa, i da ne potpisuje ništa dok titula nije osvojena".

16.00 - Marija Šarapova se namučila da bi prošla u treću rundu VTA turnira u Madridu. Ruskinja je savladala Amerikanku Kristinu Mekhal sa 6:1, 4:6, 6:4.

15.42 - Italijanski i nemački mediji prenose da su Šalke i Verder zainteresovani za Dušana Bastu. Srpski reprezentativac je za MOZZART Sport nagovestio da postoji mogućnost da napusti Udineze samo u slučaju dobre ponude.  

15.14 - Arsenal će praviti pobedničku paradu ako pobedi Hal Siti u finalu FA kupa. To nije rađeno poslednja dva puta kada su Tobdžije osvajale ovo takmičenje, ali izgleda da je suša koja je počela 2005. godine učinila svoje tako da su u severnom delu Londona spušteni standardi. 

14.58 - Manuel Pelegrini potvrdio da Mančester Siti neće moći da računa na Serhija Aguera za sutrašnji meč sa Aston Vilom.

14.32 - Đulen Lopetegi postao je novi trener Porta. Sada već bivši selektor mlade reprezentacije Španije potpisao je ugovor na tri godine.

14.30 - Košarkaški klub Crvena zvezda i zvanično je poslala dopis ULEB-u, gde se ističe da želi da bude organizator kvalifikacionog turnira Evrolige u Kombank Areni. Konkurenti crveno-belima na turniru, koji će se odigrati početkom oktobra, mogli bi da budu italijanski Kantu, Lijetuvos Ritas, češki Nimburk, prvak Belgije, poraženi u polufinalu Baltičke lige Kuban - Himki, odnosno drugoplasirani ili trećeplasirani timovi iz francuske i nemačke lige (zavisi od vajld karda ili A licenci). Ono što je važno jeste da na turniru svoje učešće ne "obezbede" Galatasaraj ili Banvit.

14.25 - Potpredsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da nema komentar na najavu Slobode da neće igrati narednog vikenda protiv crveno-belih, ali je pozvao prvog čoveka Užičana Dragana Subotića da iznese dokaze za tvrdnju da je prvenstvo neregularno.
"Gospodin Subotić, ako neke stvari zna, onda te stvari mora da iznese po imenu i prezimenu i sa dokazima. Ako je neko za potpunu regularnost u prvenstvu, onda je to Crvena zvezda, i to u svim sportovima", rekao je Čović.

14.20 - Ludi tiket jednog igrača kladionice MOZZART, koji je na 100 dinara inkasirao 125.296 dinara, možete pogledati OVDE. 

14.05 - Bivša prva teniserka sveta i olimpijska vicešampionka Ruskinja Dinara Safina, koja se zbog povrede leđa nije takmičila poslednje tri godine, najavila je danas kraj karijere, saopštila je Ruska teniska federacija. Kako se navodi, Safina koja je u karijeri osvojila 12 WTA titula, zvanično će saopštiti da završava karijeru na svečanosti u Madridu, gde je 2009. osvojila jedan od trofeja.
"Poslednji profesionalni turnir u karijeri igrala sam upravo ovde u Madridu. Zato mislim da je španska prestonica najbolje mesto gde ću završiti karijeru", rekla je 28. godišnja Safina, inače rođena sestra dvostrukog gren slem šampiona Marata Safina.

14.00 - Švajcarski teniser Rodžer Federer odustao je od učešća na ATP turniru u Madridu kako bi proveo više vremena sa porodicom, uoči rođenja svog trećeg deteta.

"Želim da budem sa svojom suprugom Mirkom tokom sledećih nekoliko uzbudljivih nedelja za našu porodicu", rekao je četvrti teniser sveta i dodao da će se ubrzo vratiti turnirima.

Saopštenje Federera o odustajanju od turnira u španskoj prestonici najverovatnije znači da će on propustiti i Masters u Rimu sledeće nedelje. Federer je ranije najavio da bi mogao da propusti i Rolan Garos koji počinje 25. maja, ukoliko se taj datum bude poklopio sa rođenjem deteta. Trostruki pobednik ATP turnira u Madridu nije propustio ni jedan gren slem turnir još od 2000. godine.

13.25 - Kevin Anderson je izbacio Radeka Štepaneka u prvom kolu Masters turnira u Madridu sa 2:1 (3:6) (6:3) (6:4). Južnoafrikanac u sledećem kolu igra protiv Tomaša Berdiha

13.21 - Na Li je na VTA turniru u Madridu lako dobila Ži Ženg sa 6:2, 6:3.

12.47 - Veliton, koji igra za Seltu kao pozajmljen igrač moskovskog Spartaka, kažnjen je sa 9.000 evra i oduzeta mu je dozvola na godinu dana zbog vožnje automobila u pijanom stanju.   

12.37 - Trener Real Madrida Karlo Anćeloti, kako prenosi El Mundo deportivo, odbio je ponudu Mančester junajteda od 18 miliona evra godišnje. Kako se navodi, Junajted je prošle nedelje ponudio Anćelotiju astronomsku sumu da preuzme kormilo kluba, kojeg je do pre dve nedelje vodio Dejvid Mojes, otpušten zbog loših rezultata.

Anćeloti je odbio ponudu kojom bi postao najplaćeniji trener na svetu, posle Pepa Gvardiole koji godišnje kao trener Bajerna iz Minhena prima 17 miliona evra.

12.31 – Danas je u SC Zemunelo mereno ko ima najjači šut u Partizanu. Rezervni golman Živko Živković opalio je po lopti koja je išla 131 kilometar na čas. Iza su ostali Voja Stanković sa 124, Saša Marković sa 120 i Nikola Drinčič sa 118 kilometara na čas. 

12.23 – Čehinja Lusi Safarova plasirala se u treću rundu VTA turnira u Madridu (nagradni fond 4,2 miliona dolara), pošto je pobedila Slovakinju Magdalenu Ribarikovu sa 6:1, 6:2. Kvota na keca bez hendikepa u MOZZART kladionici iznosila je 1,20.

Uefa

11.58 - Prema poslednjim informacijama, UEFA nije želela da progleda kroz prste PSŽ i Mančester Sitiju zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Bogati klubovi iz Pariza i Mančestera su pronašli "rupu" u zakonu kada su sa kompanijama svojih vlasnika potpisali abnormalne sponzorske ugovore (oko 50 miliona evra godipnje) kako bi zakrpili ruše u budžetu. Na indirektan način su pljunuli UEFA u facu zaobilazćei regulativu, ali su tako još više razljutili čelnike evropske kuće fudbala. Francuski mediji pišu da će oba kluba biti kažnjena sa penalima od po 60 miliona evra koje će moćči da isplaćuju u naredne tri godine. Takođe, Sitiju neće biti dozvoljeno da licencira 25 igrača za Ligu šampiona kao ostali klubovi. Na spisku Građana za LŠ moći će da se nađe samo 21 fudbaler. To su za sada najave, ali ipak sačekajmo konačnu predudu UEFA. 

11.25 - Pročitajte i nekoliko naših predloga za klađenje na današnjim mečevima. 

11.10 - Bivši golman Partizana Vladimir Stojković trenira sa Partizanom. Šta je rekao za trku crno-belih sa Zvezdom i transferom u Olimpijakos možete pročitati OVDE

Krozbi11.03 - U NHL ligi su sinoć igrani mečevi polufinale serije plej-ofa. Na Istoku su hokejaši Pitsburga savladali Nujork Rendžerse 2:0 i preokrenuli u seriji na 2:1. Sidni Krozbi je konačno postigao prvi gol u doigravanja, a strelac drugog gola za Pingvine je bio Jokinen. Fantastičan je bio i golman Fluri koji je zabeležio 35 odbrana i sačuvao mrežu netaknutu. U polufinalu Zapada, Los Anđeles Kingsi opet nisu imali milosti prema Anahajm Daksima i pobedom od 3:1 poveli u seriji sa 2:0. 

10.29 - Za početak pogledajte najzanimljivije utakmice koje se igraju danas.

Dobar dan i dobro došli na portal MOZZART Sport, gde ćemo tokom današnjeg dana pratiti najvažnija događanja iz sveta sporta. Obaveštavaćemo vas iz minuta u minut šta se dešava širom sveta - počevši od rezultata, vesti, najava potencijalnih transfera, do raznih zanimljivosti van terena.


tagovi

međunarodni fudbaliz minuta u minut

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara