"Stojanović i Bjedov"
"Stojanović i Bjedov"

Iz učionice Miloša Veselinovića: Najubojitiji Srbi Superlige - Bjedov i Stojanović

Vreme čitanja: 4min | sub. 17.12.16. | 09:46

Napadač Javora i vezista Voždovca polusezonu završili sa po deset postignutih golova

Stojanović i BjedovLeonardo je ispred svih, ali od stranaca se i očekuje da donose prevagu. A kad je "domaća radinost" u pitanju tu su Darko Bjedov i Jovan Stojanović, sa po deset postignutih golova, najubojitiji Srbi u prvom delu superligaške sezone.

Jeste da se i Uroš Đurđević, koji je dres Partizana zadužio sa zakašnjenjem, opasno raspucao u finišu prvenstva, da opasno preti i Milan Bojović iz Mladost, ali Bjedovu i Stojanoviću mora se odati zasluženo priznanje za sve što su uradili tokom jeseni. Posebno zato što ni Javor, a ni Voždovac nisu baš oličenje ultranapadačkih ekipa.

Izabrane vesti

Pritom, Stojanović je ofanzivni vezni..
"Više sam igrao čak i centralnog nego veznog", smeje se 24-godišnji fudbaler Voždovca.

Ni Stojanović, kao ni Bjedov, srpskoj javnosti nisu previše poznati. Iako je Stojanović još kao 17-godišnjak otišao i proveo dve i po godine u belgijskom Serkl Brižu, a Bjedov prošle sezone u dresu Zete za celu sezonu postigao 18 golova. Gde su do sad bili?
"Mislim da si pedeseti koji me to pita a-ha-ha. Zahteva to neku dublju analizu, nekad ti se stvari jednostavno ne nameste. Nije ni lako. Primera radi, dođe neki trener i okarakteriše te kao lošeg igrača, posle se ta priča širi iako te niko nije ni video... Ali to je prošlost, sad živimo sadašnjost, gledamo kako da popravimo budućnost", kaže Bjedov, koji sa punih 27 godina ove sezone igra prvu superligašku sezonu.
"Povrede nisu pomogle, posebno u Belgiji su mi pravile mnogo problema. Sad sa ove distance deluje kao pogrešan korak jer sam tako mlad otišao u inostranstvo, ali svi mi se trudimo da pobegnemo negde preko, tako da i jeste, ali i nije bio pogrešan", iskreno će Stojanović.

Jovan Stojanović protiv Crvene zvezde

Kao što kaže Darko – prošlost. Sadašnjost je mnogo bolja. Voždovac je po dolasku Ilije Stolice na mesto šefa struke zaređao sa pobedama i prvi je ispod plej-of crte. Javor stoji još bolje – šesti je na tabeli s obzirom da je dobio sedam od poslednjih osam utakmica. Možda Ivanjica dočeka i Evropu?
"Nije nerealno, ali znate i sami da ovde klubovi po prelaznom roku promeni po pola igračkog kadra tako da  je teško sada prognozirati. Mora mnogo toga da se poklopi. Eto, nama je Napredak ne tako davno bežao po 15 i više bodova, sad smo na tri koraka. Ali do sad smo pošteno radili i vraćalo nam se. Valjda će se tako i nastaviti", odgovara Bjedov.

Kad već pomenusmo Javor, tu dolazimo i do Miloša Veselinovića. Mladog šefa struke koga mnogi smatraju najtalentovanijim strategom u Srbiji.
"Možda je i najbolji", podiže ulog Bjedov.

A zašto Veselinovića uopšte pominjemo u priči oko najboljih strelaca? Zato što su i Bjedov i Stojanović učili kod njega još dok su igrali u Radničkom iz Obrenovca. Šta im to radi pa tako rešetaju?
"Muči nas a-ha-ha. Šalu na stranu, skoro deset godina sam sarađivao sa njim, još od mlađih kategorija u Obrenovcu. I nismo samo Bjedov i ja bili tu, Stefan Dražić je bio takođe. On je čovek koji je neverovatno posvećen svom poslu, a kad se neko tako preda profesiju, bez obzira na to šta je u pitanju, uspeh je zagarantovan. Na kraju krajeva, uz sve poštovanje Radnika, navedite mi jednog stručnjaka koji je prošle sezone video Surduličane u plej-ofu? Ili jednog koji bi se usudio da pre početka sezone da kaže da će Javor sada biti šesti? Ništa tu nije slučajno. Veselinović ništa ne prepušta slučaju", ističe Stojanović.Darko Bjedov u duelu sa Partizanom

Da se vratimo ipak na junake ove priče. Pitanje je: da li ćemo ih i sledeće sezone gledati u srpskom fudbalu?
"Postoje neke naznake o interesovanju stranih klubova, ali ništa konkretno, a svi mi fudbaleri bismo naravno želeli da se oprobamo i u nekim jačim ligama, a i naravno da zaradimo nešto. Videćemo", ostaje Bjedov misteriozan.
"Ima nekog interesovanja, ali iskreno još ne razmišljam o odlasku iz Voždovca, a i imam ugovor na još godinu i po dana", odgovara Stojanović koga smo inače zatekli u društvu oca povremenog srpskog reprezentativca Filipa Đuričića, prijatelja još iz dečačkih dana. Đuričića seniora Stojanović naziva "fudbalskim mentorom".

I opet da se vratimo na temu, ako ostanu u Srbiji jesu li spremni da se sa ostalim napadačima porvaju za tu titulu najboljeg strelca Srbije? Bjedov skromno kaže da će se potruditi, Stojanović je malo otvoreniji.
"Iskreno, od šestog gola jurim to prvo mesto, iako mi baš i nije glavni zadatak da jurim golove a-ha-ha".

Samo nek ih bude što više. Jer fudbal se i igra za golove.

(FOTO: Star Sport/MN Press)


tagovi

JavorJovan StojanovićSrbijaSuperligafk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara