Iza svega stoji Najki! Nejmarov odlazak je maslo Amerikanaca, više od milijardu evra u igri...

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.03.18. | 08:42

U pitanju je plan da se nanese jedan od najtežih udaraca Adidasu i da dođe do saradnje tri globalna brenda

Neizvesnost oko Nejmara i njegove budućnost ne prestaje da drma Španiju, Francusku, Brazila, kompletnu fudbalsku planetu... Gde će sledeće sezone igrati Brazilac? 

Samo godinu dana pošto je u najvećem transferu svih vremena otišao iz Barselone u PSŽ za 222.000.000 evra nezadovoljan što se nalazi u Mesijevoj senci, sada bi isto tako nezadovoljan mogao da napusti Pariz i pređe u Real Madrid! Brazilac nije u Parizu našao ono što je očekivao i već je bacio udicu ka Real Madridu koji je spreman da se upeca.

Izabrane vesti

A sve pod pokroviteljstvom američkog giganta Najkija! Čuveni proizvođač sportske opreme je jedan od Nejmarovih najvećih sponzora i tehnički sponzor Pari Sen Žermena. Ni prošlog leta Najkijeva uloga nije bila zanemarljiva tokom njegove selidbe u Pariz.

Nejmar je jedan od glavnih Najkijevih manekena i budući marketinški broj jedan po svim pognozama. Već godinama je Ronaldo zaštitino lice Najkija, a Mesi rivalskog Adidasa. Kada oni siđu sa postolja, Nejmar će biti bez konkurencije na tronu najpopularnijeg na planet. Samim time i najboljeg prodavca opreme među fudbalerima. Američki gigant pored Ronalda i njega, ima Modrića, Mbapea, Ramosa, Levandovskog, Kejna... Ali Brazilac je tu ubedljivo najbitniji za Najki.

Američka kompanija je spremna da iskoristi Nejmarovu vrednost i atraktivnost kako bi spojila budućeg broja jedan i najveći klub na svetu. Najki je voljan da finansira deo Nejmarovog transfera u Real Madrid kako bi napokon ušao u Kraljevski klub i istisnuo Adidas iz Real Madrida.

Adidasovo sponzorstvo u Realu Madridu traje od 1998. godine, ali bi moglo da se prekine kada ugovor istekne 2020. godine. Real Madrid po aktuelnom ugovoru od nemačkog džina dobija „samo“ 40.000.000 evra godišnje što je manje nego što od tehničkih sponzora dobijaju neki slabiji klubovi u Evropi. Adidas je ponudio Realu desetogodišnji ugovor vredan okruglo milijardu evra, pregovori su vođeni, ali su prekinuti jer Real ne želi da se na tako dugačak period proda tehničkom sponzoru.

Tu je šansu video Najki i spremio Florentinu Perezu pomoć u dovođenju Nejmara da bi napokon došlo do saradnje dva planetarna brenda. Pretpostavlja se da će PSŽ tražiti 400.000.000 evra za Brazilca, a Real Madrid bi mogao da prodajama Iska, Bejla, Sebaljosa, Ljorentea sakupio 200.000.000 evra dok bi ostatak pokrovisao Najki.

U Pari Sen Žermenu se još ne predaju i nadaju se da će Nejmar predomisliti. Gazda Al Kelaifi je trenutno u Brazilu na sastanku sa Nejmarom i njegovim ocem. U razgovoru njih trojice će biti doneta konačna odluka o budućnosti Brazilca. Ovo je više od fudbala...

(FOTO: Action images)


tagovi

NejmarAdidasNajki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara