"ko će u predsedničku fotelju u Uefi?"
"ko će u predsedničku fotelju u Uefi?"

Izbori u Uefi: Viljar odustao, Čeferinu jedini protivkandidat Holanđanin Van Prag

Vreme čitanja: 1min | sre. 07.09.16. | 10:27

Slovenac sve bliži predsedničkoj fotelji u Uefi

ko će u predsedničku fotelju u Uefi?Španac Anhel Marija Viljar odustao je od kandidature za predsednika Uefe pošto nije uspeo da pridobije masovnu podršku za svoj program. Umesto toga, fokusiraće se na kampanju za novi mandat na mestu prvog čoveka Fudbalskog saveza Španije što je funkcija koju drži već 28 godina.

Mnogo bitnije, međutim, jeste to što su sada u trci za fotelju u Nionu ostala dva čoveka: Slovenac Aleksander Čeferin i Holanđanin Mihael van Prag. Ovaj prvi je i izbor Fudbalskog saveza Srbije, koji javno lobira za pobedu Čeferina.

Izabrane vesti

Upravo je lobiranje nedavno izazvalo veliku polemiku Čeferina i Van Praga. Holanđanin je na Tviteru Slovenca nazvao "političarem gladnim vlasti". Čeferinu je zamerio što je skandinavskim savezima obećavao domaćinstvo Evropskog prvenstva. Slovenac je sve to demantovao.

Međutim, čini se da je sve to manje bitno, jer Čeferina, manje-više nepoznatog van Slovenije, ali i neukaljanog svim silnim Uefinim skandalima u bližoj prošlosti, podržavaju balkanski, nordijski, te savezi Nemačke, Francuske i Rusije... Čini se, više nego dovoljno.

(FOTO: Action Images)


tagovi

UEFAmeđunarodni fudbalEvropaAleksander Čeferin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara