""
""

Jači na klupi nego na terenu: Hidink preuzima Lale i dovodi Stama, Van Nistelroja i Van Bronkhorsta

Vreme čitanja: 1min | sub. 01.03.14. | 13:54

Posle nešto više od sedam meseci pauze čuveni holandski stručnjak se vraća fudbalu

Veliki Gus se vraća! Vest da će Luj van Gal posle predstojećeg Mundijala u Brazilu i definitivno napustiti klupu Holandije nije previše potresla fudbalsku javnost u toj zemlji, pošto su čelnici Saveza vrlo brzo pronašli rešenje. U pitanju je prekaljeni stručnjak Gus Hidink, koji je Lale već vodio u periodu od 1994. do 1998. godine - tačnije na EURO 1996. i Mundijalu dve godine kasnije.

Ovaj 67-godišnjak će se tako fudbalu vratiti posle skoro sedam meseci pauze, nakon epizode u Mahačkali, gde je vodio Anži prebogatog ruskog oligarha Sulejmana Kerimova. Dirigentsku palicu će preuzeti po završetku Svetskog prvenstva.
"Sada ću se posvetiti sastavljanju stručnog štaba koji će biti oko mene. Za tako nešto biće mi potrebno nekoliko sedmica", rekao je Hidink.
"Biće to odličan tim. Neću biti trener koji će funkcionisati samostalno. Kada radim nešto, želim da to bude kvalitetno i posebno. U suprotnom, neću se posvetiti poslu uopšte".

Izabrane vesti

Prema prvim najavama, bivši reprezentativci i učenici Jap Stam, Rud van Nistelroj i Đovani van Bronkhorst biće članovi stručnog štaba.

Inače, Gus Hidink je poznat kao vrlo temperamentan stručnjak, koji se drži svojih principa rada. Tako je, na primer, 1996. godine, na Evropskom prvenstvu u Engleskoj, tada sjajnog Edgara Davidsa poslao kući nakon velike svađe koja je eskalirala između njih dvojice u trening kampu reprezentacije. 

Naravno, mi ćemo njegovu generaciju pamtiti po onom čuvenom porazu u osmini finala Svetskog prvenstva, kada je Peđa Mijatović razvalio prečku sa bele tačke...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rud Van NistelrojJap StamHolandijaGus HidinkEvropaĐovani van Bronkhorst

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara