"Sa jednog od ranijih duela Jagodine i Vojvodine"
"Sa jednog od ranijih duela Jagodine i Vojvodine"

Jagodina gurnula OFK na začelje, Voši bod pod Đurđevim brdom

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.09.15. | 20:47

Ravnopravan meč u zaostaloj utakmici šestog kola Superlige - 1:1

Sa jednog od ranijih duela Jagodine i VojvodineJagodina ubrzava! Posle tragičnog početka sezone i četiri uzastopna poraza  izabranici Miljojka Gošića nastavili su da nižu bod za bodom i pobegnu sa začelja tabele na koje su u zaostalom meču šestog kola gurnuli OFK Beograd. Vojvodina je naime pod Đurđevim brdom mogla samo do remija od 1:1. Posle svega viđenog - najpravedniji rezultat.

I jedni i drugi su imali svoje šanse. Počelo je udarcima Igora Ivanovića i Mileta Savkovića, koji se obrukao promašivši gol sa pet metara u uvodnim minutima meča. Odmah je stigla kazna - Aleksandar Stanisavljević je probio po desnoj strani i centrirao, a Aleksandar Paločević imao lakši zadatak da loptu ubaci u mrežu za vođstvo gostiju od 1:0. Ali tek što su Jagodinci krenuli sa centra dobili smo izjednačenje, Ivanović se iskupio za raniji promašaj i matirao nemoćnog Marka Kordića.

Izabrane vesti

Imala je Voša prilike da do kraja poluvremena ponovo stigne do prednosti, ali je Paločević uspeo samo da uzdrma stativu. Početkom drugog poluvremena okvir gola pogodili su i Jagodinci s razlikom da je Mladen Popović tukao u prečku, da bi u 78. minutu rezervista Vojvodine Marko Zoćević prokockao poslednju pravu šansu da Lalama donese ceo plen - sa pet metara je uspeo da prebaci gol.

Jagodinci ipak mogu da budu zadovoljni, jer su fenjer prepustili OFK Beogradu. Voša sa 17 bodova i dalje na deobi trećeg mesta sa Partizanom. Javor je tri koraka ispred, Crvena zvezda još šest.
"Kolebljivo smo ušli u utakmicu. A posle našeg gola usledila je neka nonšalancija koja nam se u ovom prvenstvu već mnogo puta dešavala. Pokušali smo ponovo u drugom poluvremenu sa pritiskom da ugrozimo protivnika, bilo je tu situacija i na jednoj i drugoj strani, ali kada sagledamo utakmicu generalno rezultat 1:1 je najpravedniji", sumirao je utiske posle meča trener Voše Zlatomir Zagorčić.

Miljojko Gošić čestitao je svojim igračima na remiju protiv "jednog evropskog tima".
"Vojvodina po meni možda igra i najmoderniji fudbal u Srbiji. To je impresivno. Zato bi mojim momcima čestitaona jednom izuzetnom, iznad svega požrtvovanom odnosu prema dresu, prema klubu. Ono što se desilo u realizaciji - to je zbog prevelike želje i pada koncentracije. Tu se jednostavno izgori. Međutim mi moramo da nastavimo ovim putem i do kraja prvenstva zaslužićemo bolje mesto na tabeli", optimista je Gošić.

JAGODINA - VOJVODINA 1:1 (1:1)
/Ivanović 18 - Paločević 17/

Jagodina (4-2-3-1): Tatić - Milinković (od 51’ Antonijević), Gašić, Nedović, Filipović - Marić, Nikolić - Ivanović (od 56’ Kjereme), Savković, Deletić (od 80’ Knežević) - Popović;

Vojvodina (4-2-3-1): Kordić - Vasilić, Rosić, Dinga, Nastić - Maksimović, Sekulić - Stanisavljević (od 73’ Zoćević), Ivanić, Paločević (od 86’ Stamenić) - Ožegović (od 92’ Mrdaković).

(FOTO: Star Sport, arhivska)


tagovi

FK VojvodinaSuperligaSrbijaJagodinaIgor IvanovićAleksandar Paločević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara