"detalj sa Banjice"
"detalj sa Banjice"

Jagodina i OFK jednom nogom u Prvoj ligi, Milošević i Ivanović obradovali Suboticu, Lutovac se kockao

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.05.16. | 19:02

Javor i Novi Pazar prebrinuli sve brige

detalj sa BanjiceČini se da je sve odlučeno kad je borba za superligaški život u pitanju, pošto je posle poraza Jagodine i OFK Beograda u četvrtom kolu plej-auta samo matematika ostala saveznik utisak je već prežaljenih. Stefan Milošević i Đorđe Ivanović su u Subotici torpedovali Jagodinu sa 5:1 i trećom pobedom u protekla četiri kola dozvolili Spartaku da prodiše, dok je u direktnom okršaju ugroženih timova Aleksandar Lutovac sa dva pogotka poveo Rad do pobede od 2:1 nad OFK Beogradom.

Istina, Lutovac je kod prvog pogotka bio samo statista koji se slučajno upisao u listu strelaca pošto ga je udarac Marka Stanojevića zakačio pre no što je završio u mreži Stefana Čupića, a malo je nedostajalo da 18-godišnji napadač posle drugog gola ulogu junaka u sekundu zameni za epitet tragičara. Naime, Lutovac je smetnuo sa uma da je već imao žuti karton, gol je proslavio skidanjem dresu, pa mu je sudija Milorad Mažić pokazao put u svlačionicu.

Izabrane vesti

OFK je odmah iskoristio brojčanu prednost i preko Komnena Andrića u 76. minutu vratio se u život, u samoj završnici su Daniel Avramovski i Borko Duronjić bili u šansama da izjednače rezultat i spreče Rad da odmakne, ali je nedostajalo sreće, pa i koncetracije u završnici te su bodovi ostali na Banjici.

Sa ova nova tri Rad se popeo na kotu 22, što je sedam bodova iznad OFK Beograda tri kola pre kraja sezone. Na samom dnu Jagodina sa 13 bodova posle četvrtog uzastopnog poraza u plej-autu. Danas posebno bolnog, jer Spartak nije imao milosti - 5:1 u režiji Stefana Miloševića i Đorđa Ivanovića.

Milošević, član šampionske generacije Orlića sa Novog Zelanda, namestio je prvi i postigao drugi pogodak za Spartak, da bi - čim je Jagodina zavratila - Ivanović odagnao sve sumnje u pobedu domaćeg tima, koji sada ima 23 boda.Javoru bodovi u Novom Pazaru

Korak ispred Javor, koji je na gostovanju kod Novog Pazara slavio sa 2:0 zahvaljujući golovima Stefana Dražića i Marka Docića i postao nedodirljiv za Jagodinu i OFK s obzirom na to da je regularni deo sezone završio kao najbolji među osam najgorih. Nedostižan je i Novi Pazar sa 25 bodova, a i ostali su sada na pristojnoj udaljenosti.

OFK do kraja sezone ima susrete sa Spartakom i Jagodinom na Karaburmi, te gostovanje Mladosti u Lučanima. Potrebno je pravo čudo ne bi li se opstalo. Sve tri pobede se podrazumevaju. Jagodina čeka Rad i Javor, pa putuje na Omladinski stadion. Ali realno je da joj spasa nema..

Superliga, 34. kolo:

Voždovac - Crvena zvezda 0:1 (0:0)
/Sikimić 57/

Novi Pazar - Javor 0:2 (0:1)
/Dražić 45+2, Docić 86/

Rad - OFK Beograd 2:1 (0:0)
/Lutovac 63, 72 - Andrić 76/

Spartak - Jagodina 5:1 (3:1)
/Farkaš 8, Milošević 22, Ivanović 41, 77, Milić 84 - Lečić 36/

17.30: Čukarički - Vojvodina 
18.00: Borac - Radnički Niš 
18.00: Radnik - Partizan
18.00: Metalac - Mladost

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaStefan MiloševićStefan DražićSrbijaRadOFK BeogradNovi PazarMarko DocićJavorJagodinaĐorđe IvanovićAleksandar Lutovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara