"Šta bi ovo Nenade?"
"Šta bi ovo Nenade?"

Jagodinci srušili zidine Banovog brda – prvi poraz Čuke na domaćem terenu

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.11.14. | 14:56

OFK Beograd na Karaburmi postigao dva gola u prvih 10 minuta i savladao Mladost sa 2:1 i prvom pobedom posle pet sušnih kola najavio okršaj sa Crvenom zvezdom naredne nedelje

Šta bi ovo Nenade?Crvena zvezda i Vojvodina su mu pružili priliku da ponovo uhvati korak sa vodećim triom, ali je Čukarički ostao praznih šaka, pošto je Jagodina bila mudrija u 13. kolu Superlige i u Beogradu slavila sa ubedljivih 3:0 za prvi ovosezonski poraz domaćeg tima kod kuće.

Potop Čuke najavio je Vladimir Jovančić u 30. minutu da bi Đorđe Šušnjar i Milan Đurić sa dva gola u razmaku od 67. do 70. zadali protivniku presudne udarce, ali daleko od toga da je partija Ćurana bila tako ubedljiva koliko bi se moglo naslutiti samim pogledom na rezultat.

Izabrane vesti

U prvom delu igre, Jagodina se trudila, uglavnom i uspevala, da ubije ritam, a kada je stigla do gola povukla se pozadi i čekala grešku protivnika. Čuka nije imala izbor, morala je da napadne, nekoliko puta je bila veoma blizu, ali jedan trenutak nepažnje bio je dovoljan gostima. Vuk Mitošević je presekao loptu na sredini, prosledio je do Miloša Lepovića, ovaj do Šušnjara… Šok na Banovom brdu ubrzo je prerastao u frustraciju pošto je samo dva minuta kasnije Đurić sipao slag na tortu i nagradio taktički dobro naštelovan tim Sima Krunića.

Jagodinci, a ne Čuka, krenuli su ka vrhu. 
"Teška utakmica. Prvih 20 minuta smo se branili, ali smo iskoristili našu šansu, a u nastavku dobro reagovali iako smo se pribojavali Čuke", kratak je bio Krunić.

Vladan Milojević je rekao da igračima nema šta da zameri na ponašanju, ali da Čuka "jednostavno nije imala dan".
"Jagodina je iskusan tim, igra odlične kontre i polukonre što je danas i demonstrirala. Zaslužena pobeda gostiju, a nama ostaje da vidimo gde smo grešili".Marko Janković u akciji

Na Karaburmi, furiozan start OFK Beograda bio je Romantičarima dovoljan za kraj sušne sezone koja se protezala još od 4. oktobra. Mladost je poslužila kao dobra odskočna daska pred okršaj sa Crvenom zvezdom narednog vikenda – 2:1.

Ivica Jovanović u petom i Marko Janković u devetom minutu doneli su Beograđanima kapitalnu i ispostavilo se nedostižnu prednost, da bi Predrag Živadinović u nastavku ublažio poraz gostiju iz Lučanima.

Više se nije moglo. Ne s obzirom na to da Patrik Eze Frajdej dva puta sa nekoliko metara šutirao pravo u odličnog Stefana Čupića. Nigerijac se donekle izvadio asistencijom za Živadinovića, ali je krajnje nonšalantan početak skupo koštao izabranike Nenada Milovanovića.
"Pripreme smo odradili zajedno, pa smo znali odakle preti opasnost, ali se nismo snašli. Ulazak Živadinovića je uspostavio ravnotežu na terenu, ali imamo i nekih internih problema, koje ćemo morati da rešimo i podignemo moral ekipe", naveo je Milovanović, dok je kolega iz OFK-e Dejan Đurđević bio mnogo zadovoljniji.
"Prijateljstvo ova dva kluba traje već dugo i trajaće još. Mi smo danas protivnika nokautirali u prvih 20 minuta, ali nije dobro što smo posle ispustili tempo. Primili smo taj gol, ali smo u samom finišu imali još dve prilike iz kategorije 100 odsto da dokrajčimo Mladost".

SUPERLIGA, 13. kolo:

Čukarički – Jagodina 0:3 (0:1)
/Jovančić 29, Šušnjar 67, Đurić 70/

OFK Beograd – Mladost Lučani 2:1 (2:0)
/Jovanović 5, Janković 9 – Živadinović 79/

17.00: Partizan – Napredak

Subota:

Radnički – Crvena zvezda 0:0

Donji Srem – Spartak 1:1 (0:0)
/Spalević 47pen – Georgijević 88/

Rad – Vojvodina 0:0

Borac Čačak – Radnički Niš 0:0

Odloženo:

Voždovac – Novi Pazar

(FOTO: Star Sport)


tagovi

ČukaričkiĐorđe ŠušnjarIvica JovanovićJagodinaMarko JankovićMilan ĐurićMladost LučaniOFK BeogradPatrik Eze FrajdejPredrag ŽivadinovićSrbijaSuperligaVladimir Jovančić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara