""
""

Jagodinci žele osvetu u Kruševcu, ali Napredak ima svoje adute

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.02.14. | 13:49

"Proleće je uvek teže od jeseni, svi se pojačavaju. Između poslednjeg Rada i sedmog Čukaričkog je jedanaest bodova razlike što nije mnogo. Biće zanimljivo proleće", čuvar mreže Čarapana

Bez obzira što će u prvom prolećnom kolu ugostiti trećeplasiranu Jagodinu, koja ima visoke ambicije u Superligi, u taboru Napretka su optimisti što potvrđuje i golman Kruševljana, Nemanja Krznarić.
"Pripreme smo sjajno odradili, sa četiri pobede i jednim porazom, uz veoma malo primljenih golova", kaže za MOZZART, Krznarić.
"Popravili smo igru u odbrani i mnogo agresivnije nastupamo. Zadovoljni smo pojačanjima, trebaće još malo vremena za uigravanje, a generalnu probu smo imali sa Kolubarom, po lošem terenu".

Jagodina je na visokom trećem mestu, a vi ste devetti sa 17 bodova.
"Očekuje nas težak meč, sa ozbiljnim rivalom, dugo su zajedno, imaju jake individualce. Mi imamo svoje adute, jedan od njih je publika koja će bez obzira na direktan prenos na Areni popuniti naš stadion".

Izabrane vesti

Borba za opstanak će biti interesantna jer je mnogo klubova u opasnoj zoni.
"Prva želja je da lako sačuvamo opstanak, ali i uradimo nešto više ukoliko igre dozvole. Proleće je uvek teže od jeseni, svi se pojačavaju. Između poslednjeg Rada i sedmog Čukaričkog je jedanaest bodova razlike što nije mnogo. Biće zanimljivo proleće".

Golmani su sa godinama sve bolji...
"Trudiću se da branim na najvišem nivou. Bitno je da zdravlje posluži, a ostalo će doći", zaključio je Krznarić.

Trener Jagodine, Mladen Dodić, očekuje da će njegov tim na prolećnoj premijeri, u duelu sa Kruševljanima,  bolje proći nego na početku jeseni.
"Nadamo se revanšu za poraz od Napretka iz prvog kola, mada su prvi mečevi jako teški za igranje", kaže za Mozzart, Dodić.
"Napredak je pretrpeo više promena u timu, dobro se poznajemo i gledali smo se na kontrolnim utakmicama u Turskoj. Prednost domaćinu donose i verni navijači kojih  će sigurno biti u velikom broju".

I kod vas je bilo promena u sastavu, da li su se novajlije uklopile?
"Angažovali smo dvojicu igrača posle Turske tako da će biti potrebno dodatno vreme za uigravanje. Mislim da smo pojačali konkurenciju i da će to doneti rezultat. Pripreme smo iskoristili na najbolji način, a sad svaki meč je priča za sebe. Nadamo se pobedi i prvim prolećnim bodovima".

Slične želje i ambicije ima i Napredak, šta će prevagnuti?
"Kruševljani se bore za opstanak, mi za vrh tabele. Naš cilj se zna da sačuvamo visoko treće mesto, ali ozbiljne namere imamo i u Kupu. O tome ćemo kad dođe vreme, sad smo fokusirani da od prve utakmice prikupljamo bodove i da ne zaostajemo za večitim rivalima", zaključio je Dodić.

(Piše: Đurđe Mečanin, Foto: Star Sport)

 


tagovi

SrbijaNemanja KrznarićSuperligaNapredak KruševacJagodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara