"Darko Spalević pogađa sa kreča"
"Darko Spalević pogađa sa kreča"

Jagodini i Radničkom bodovi, Pazarcima pohvale za gest navijača (FOTO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.11.13. | 14:58

“Dan je ružan, Kragujevac tužan, počivaj u miru Todorović Dušan“, bila je parola pristalica Plavih, koji su, uprkos velikom rivalitetu sa domaćima, odali počast preminulom članu Crvenih đavola

Darko Spalević pogađa sa krečaKraj posta Radničkog 1923 od četiri uzastopna meča bez pobede. Crveni đavoli su na Čika Dači savladali prizemljili uzletele goste iz Novog Pazara i pobedom od 2:0 (2:0) odmakli od zone ispadanja. Ujedno su i prekinuli seriju Pazaraca, koji je poslednji poraz pretrpeo još 19. oktobra na gostovanju kod Crvene zvezde.

Međutim, danas su bodovi zasluženo ostali u Kragujevcu, pošto je posle prekršaja nad Bojanom Beljićem u kaznenom prostoru, sudija Boško Jovanetić pokazao na belu tačku, a kapiten Darko Spalević trećim golom u sezoni doneo inicijalnu prednost domaćima, da bi do kraja prvog poluvremena Miloš Tintor duplirao prednost naletevši na odbitak posle šuta Radovana Krivokapića.

Izabrane vesti

Velike zasluge za pobedu idu i na račun poslednje linije Radničkog, koja je uspevala da bez većih problema ukroti napadače Pazara. Pobegao im je samo Emir Lotinac pri rezultatu 1:1, ali je njegov udarac završio na stativi.

Ipak, Pazarci su na Čika Dači ostavili više nego dobar utisak. Ne toliko zbog igre, već zbog lepog gesta navijača Plavih, koji su prešli preko velikog rivalstva sa Kragujevčanima i odali počast preminulom navijači Radničkog Dušanu Todoroviću.
"Dan je ružan, Kragujevac tužan, počivaj u miru Todorović Dušan", pisalo je na paroli Pazaraca, koji su se solidarisali sa domaćima i nisu navijali prvih 18 minuta utakmice čime su ukazali na godine preminulog Todorovića.

Tragično nastradalom tinejdžeru pobedu je posvetio i trener Radničkog Radmilo Ivančević.
"Imali smo dodatan imperativ pobede zbog tog nemilog događaja. Od prvog do poslednjeg minuta smo znali šta želimo i to se i videlo na terenu".

Trener Pazaraca Milan Milanović čestitao je rivalu na zasluženoj pobedi.
"Nismo se snašli protiv perfektne odbrane domaćina. Uvek su bili na mestu".

Parola navijača Novog PazaraMnogo manje uzbuđenja u Ivanjici gde je Javor nastavio sa katastrofalnim partijama na stadionu Kraj Moravice i u samom finišu poklonio bodove Jagodini – 0:1 (0:0).

Iako se činilo da će se meč završiti bez golova, posebno zbog toga što je loš teren otežavao igru što je više utakmica odmicala.

Možda baš zbog toga, u 85. minutu velika greška odbrane Ivanjičana, golman Darjan Matović se okliznuo, a mladi srpski reprezentativac u taboru Ćurana Aleksandar Pešić oberučke prihvatio poklon i pogodio za minimalac Jagodine i proboj do trećeg mesta na tabeli.
"Teren je diktirao igru. Čekali smo šanse iz polukontri i kontri i uz dosta sreće postigli gol protiv ’mog’  Javora", sumirao je posle meča utiske trener Jagodine Mladen Dodić.

Ni Predrag Ristanović iz Javora nije bio previše raspoložen za priču.
"Javor nije zaslužio poraz. U jednoj šahovskoj partiji presudila je jedna greška". 

Javor, pak, ostaje da čeka na prvu pobedu na stadion Kraj Moravice još od starta sezone i rapsodije protiv Crvene zvezde.

SUPERLIGA – 14. kolo:Slavlje fudbalera Radničkog

Radnički 1923 – Novi Pazar 2:0 (2:0)
/Spalević 15pen, Tintor 34/

OFK Beograd – Crvena zvezda 1:2 (0:1)
/Čavrić 65 - Mrđa 43, Ninković 82/

Javor – Jagodina 0:1 (0:0)
/Pešić 85/

15.00: Radnički Niš – Čukarički
15.00: Partizan – Spartak
16.30: Sloboda – Donji Srem
16.30: Vojvodina – Napredak

Nedelja:
13.00: Rad - Voždovac

(FOTO: Star Sport, Nebojša Raus, ekskluzivno za MOZZART Sport)


tagovi

Aleksandar PešićDarko SpalevićJagodinaJavorMiloš TintorNovi PazarRadnički KragujevacSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara