""
""

Jang Bojs došao bez kapitena, trener Hiter o Jankoviću i Tavambi, specijalan razgovor sa Sulejmanijem

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.11.17. | 18:32

„Partizan deluje stabilno u defanzivi“, kaže šef struke švajcarskog tima koji je večeras trenirao u Humskoj

Pobeda ili kraj. Skoro kraj, doduše, jer bi i bod ostavio šanse fudbalerima Jang Bojsa da se u završnom kou Lige Evrope bore za prolazu u nokaut fazu.

Partizan je u boljoj poziciji, sve već sutra može da reši ukoliko savlada predstavnika Švajcarske.
Očekujem neizvesnu i interesantnu utakmicu. Zaostajemo dva boda za Partizanom, za našu ekipu, posebno mlade igrače, veliki je izazov da budu uspešni u atmosferi kakva nas očekuje na ovakvom stadionu. Ako želimo da prođemo dalje - moramo da pobedimo. Postoji i mogućnost da se sa nerešenim ishodom neke stvari odlože za poslednje kolo, međutim, naše ambicije su da već u četvrtak prestignemo crno-bele“, predočio je Adi Hiter, šef struke tima iz Berna.

Izabrane vesti

MOZZART kvote 6515 Partizan - Jang Bojs 1 (2,70), X (3,15), 2 (2,70)

Njegovi puleni trenirali su na stadionu u Humskoj 1. Bez kapitena Stivena fon Bergena, koji je povredio koleno na susretu sa Cirihom pre tri dana i nije ni doputovao u Beograd na duel petog kola Grupe B Lige Evrope.
Videćemo ko će ga menjati. Alternative su Gregori Vintrih i Marko Birki. Može da se desi da ekipa izgleda drugačije u odnosu na onu koja je savladala Cirih, ali čak i da to bude slučaj biće zbog taktičkog prilagođavanja protivniku i zahteva utakmice, a ne zbog rotacija“.

Hiteru će nedostajati povređeni kapiten, a Miroslavu Đukiću suspendovani Zoran Tošić.
„Reč je o fudbaleru izuzetne vrednosti, ali Partizan ima snažan sastav koji ne zavisi od pojedinca. Tu je, na primer, Marko Janković, krilo sličnih karakteristika Tošiću, dao nam je gol u Bernu, pa dva u minuloj prvenstvenoj rundi. A meni lično se sviđa kako igra Tavamba. Istakao bih vrline Partizana, ekipa deluje stabilno u defanzivi, prima malo golova, vrši presing na prvu liniju rivala, sprečava ga da gradi napade...“

SPECIJALI: Zvezda i Partizan u Ligi Evrope - ko koliko bodova osvaja, ko ispada, ko ide dalje, dokle stiže...

Trener Jang Bojsa je nagovestio da će imati specijalan razgovor sa Miralemom Sulejmanijem, koji se u četvrtak vraća na stadion na kome je odigrao samo jedan takmičarski meč pre nego što je, kao tinejdžer, počeo da gradi inostranu karijeru.
„Ne mislim da bi posebno trebalo da motivišem bilo kog pojedinca, važi to i za Mikija, ali sam svestan specifičnosti susreta i šta njemu ovo znači. Razgovaraćemo, očekujem da pruži dobru partiju“.

Švajcarski reporteri koji su doputovali u Srbiju podsetili su Adija Hitera da je prošle sezone njegov tim bio u identičnoj poziciji uoči završnih 180 minuta grupne faze Lige Evrope.
„Bilo je potrebno da pobedimo obe utakmice, protiv Olimpijakosa i Astane. Gostovali smo u Atini gde su navijači bučni kao što će biti Partizanovi. Ako pobedimo onda će to biti dobro, jer ceo klub živi za plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope. Jedino što je sto posto izvesno je da ako slavimo oba puta - idemo dalje. Sve ostalo je matematika, izuzev poraza koji nam zatvara vrata“, dodao je Hiter.

GOLMAN JANG BOJSA: NIJE SAMO TOŠIĆ SNAGA PARTIZANA

Golman David fon Balmos ocenio je da izostanak Zorana Tošića ne dovodi Jang Bojs u poziciju tima koji je bliži pobedi.
Znam da neće igrati, dobar je fudbaler, poseduje sjajan prekid, odličan šut iz slobodnjaka, ali nije jedina snaga Partizana“, kaže čuvar mreže Jang Bojsa.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Adolf HiterJang BojsLiga EvropeMiralem SulejmaniŠvajcarska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara