""
""

Janjić i dalje u čudu posle smene: Nisam znao da je jedna moja reč od tolikog značaja za Evropu

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.01.16. | 08:14

Prvi čovek ivanjičkog superligaša Dragomir Lazović: Ugrozio je budućnost kluba

Smenjeni trener Javora iz Ivanjice Alaksandar Janjić izjavio je da ne može da prihvati odgovornost za sve što mu se stavlja na teret.
"Drugi put sam na mestu trenera ovog kluba i za poslednjih osam meseci sam vodio 30 utakmica, od toga šest u finišu Prve lige, a 24 u Superligi. Sve vreme sam vodio računa o promociji kluba i podizanju rejtinga igrača. Ne mogu da prihvatim odgovornost za ovo što mi se stavlja na dušu“, rekao je Janjić.

Izabrane vesti

On je dodao da je to stavio do znanja i čelnicima kluba tokom jučerašnjeg razgovora.
"Igrač o kome se priča je od tih 30 utakmica, 29 počeo, a u tridesetu je ušao u poslednjih pola sata. Ja sam učinio sve da klub postigne dobre rezultate i ne osećam se odgovornim za bilo kakva loša dešavanja i gubitke u klubu“, dodao je Janjić, ističući da nije znao "da je jedna njegova reč od tolikog značaja za Evropu".

Ivanjički FK Javor dobio je novog trenera Mladena Dodića, koji je potpisao ugovor do juna. Po rečima prvog čoveka kluba Dragomira Lazovića, do razlaza sa Janjićem došlo je isključivo zbog sukoba interesa sistema kluba i samog trenera.
"Ispunili smo jedan deo plana a to je sportski, drugi, sistemski, koji je budućnost Javora nismo realizovali tako da je ova odluka bila neminovnost".

On je još rekao da je opstanak kluba zasnovan na ozbiljnoj i odgovornoj politici koja mora biti zdrava i održiva, a Janjićevom nesmotrenom izjavom u medijima ona je destabilizovana.
"Izjave su potencirale okvir trenerskog imidža dok je klub bio po strani i Upravni odbor je odlučio da se Aleksandar Janjić razreši dužnosti. I dalje tvrdim da je Janjić dobar trener, ali ovde nije ispoštovana institucija koje se zove FK Javor. Ta izjava katastrofalno je uticale na gotovo realizovan transfer našeg najboljeg igrača. Bili smo na korak od investicije koja bi omogućila nesmetano funkcionisanje kluba, međutim neadekvatnom izjavom diskreditovan je naš najbolji igrač, a klub je pretrpeo ogromnu štetu", rekao je Lazović.

(foto: MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaJavorDragomir LazovićAleksandar Janjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara