""
""

Janjić potpisao, Borac planira još novajlija

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.01.16. | 23:18

Da angažovanje igrača neće biti jedini zadatak sportskog sektora, jasno je bilo već u srijedu, kada su se na Gradskom stadionu zadržali Lazar Marjanović i Stojanović, koji su imali sastanak s trenerom i sportskim direktorom.

(preuzeto sa www.nezavisne.com)

Izabrane vesti

Danas je ugovor potpisao trener Aleksandar Janjić, sutra bi isto trebalo da učini defanzivac Boris Raspudić, dok je nekoliko igrača najavilo odlazak, a među njima je i vezista Milan Stojanović, koji je na meti nekoliko klubova iz Srbije, ali i Sutjeske iz Nikšića.

Čelnici Banjalučana na mjesto sportskog direktora imenovali su Branimira Tulića i na njegov prijedlog je za šefa stručnog štaba postavljen Janjić, koji je juče doputovao u Banjaluku i odmah stavio paraf na ugovor. Kako bi izborili opstanak u BH Telecom Premijer ligi BiH, "crveno-plavima" su potrebna pojačanja, a prvi u nizu biće Raspudić, koji je u dva navrata nosio dres Banjalučana. U grad na Vrbasu se vraća nakon više nego uspješne epizode u DPMM iz Bruneja, sa kojim je osvajao titulu prvaka Singapura, kao i Liga kup.

Da angažovanje igrača neće biti jedini zadatak sportskog sektora, jasno je bilo već u srijedu, kada su se na Gradskom stadionu zadržali Lazar Marjanović i Stojanović, koji su imali sastanak s trenerom i sportskim direktorom. Tandem fudbalera je želio da razgovara o planovima kluba u nastavku sezone, a neisplaćene plate navodno nisu razlog njihovog nezadovoljstva. Marjanović je nakon razgovora sa čelnicima kluba odlučio da ostane u klubu, dok će sudbina Stojanovića biti poznata u toku današnjeg dana.
"Odlučio sam da ostanem u klubu i dobio sam uvjerenje čelnika da će u nastavku sezone biti bolje. Profesionalac sam i maksimalno sam posvećen obavezama u Borcu", rekao je Marjanović, čija sloboda po slovu ugovora navodno iznosi 50.000 KM.

Osim Raspudića, kao potencijalna pojačanja već danima figuriraju Darko Maletić, Nemanja Bilbija, Aleksandar Jevtić... a kako kažu u klubu iz Platonove ulice, sve će uskoro biti poznato.

Janjić je juče doputovao u Banjaluku i upoznao se s igračima, dok je za danas zakazan trening, a nakon toga i zvanično predstavljanje u trofejnoj sali Gradskog stadiona.
"Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovde i što ću sarađivati s ovim momcima. Znamo da je ispred nas težak period, kako u pripremama, tako i kasnije u takmičarskom delu, gde nas čeka borba za opstanak. S verom i s velikim fanatizmom nadamo se da ćemo da realizujemo sve projekte i interese Banjaluke i Borca i da ćemo uspeti da uradimo ono za šta smo svi ovde zajedno, a to je da Borac ostane u ligi", izjavio je Janjić, koji će biti četvrti trener "crveno-plavih" ove sezone.

Prije njega ekipu su vodili Vlado Jagodić, Petar Kurćubić i Željko Vranješ, a ovaj posljednji se vratio na mjesto trenera juniorske ekipe Borca, tima koji je vodio s dosta uspjeha. Juniorski tim je trenutno na drugom mjestu sa 36 bodova, jednim manje od Zrinjskog. Jedna od želja čelnika kluba je pokušati doći do titule i plasmana u kvalifikacije za juniorsku Ligu šampiona.

(Tekst i foto: Nezavisne)


tagovi

Republika Srpskameđunarodni fudbalEvropaBorac BanjalukaBiHAleksandar Janjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara