""
""

Jankoviću popucali ventili - žestoka kazna za igrače! Vojnički režim, 16 treninga nedeljno i osam sati rada po danu

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.03.17. | 11:25

Srpski trener nade se da će fudbaleri Standarda pokazati reakciju

Dugo se fudbaleri Standarda iz Liježa muče da nađu pravu formu, a serija loših rezultata uticala je na to da nekadašnji šampion Belgije ispadne iz trke za šampionski plej-of i nađe se u drugoj grupi - timova koji će se boriti za mesto u Ligi Evrope naredne sezone.

Izabrane vesti

Ni Aleksandar Janković nije bio zadovoljan izdanjima njegovog tima, pokušavao je na sve moguće načine da ih trgne i razmrda, ali izgleda da više nema opcija.

Nakon poraza na gostovanju poslednjeplasiranom Muskronu Jankoviću su popucali svi ventili, pa je tako rešio da kolektivno kazni ceo tim! I to promenom kompletnog sistema treninga, drastičnim povećanjem obima i vremena rada i uvođenjem vojničkog režima.

Kako renomirani briselski list HLN javlja, Janković se na ovaj, rigorozni potez, odlučio u nadi da će konačni razbuditi ekipu kako bi se spasilo što se spasiti može. Standardova sledeća utakmica je protiv Ostendea na svom terenu.

Srpski trener uvešće drastične promene u narednom, tronedeljnom ciklusu treninga. Na sedmičnoj bazi ekipa će imati čak 16 treninga, umesto dosadašnjih šest ili sedam! Na dnevnom nivou igrači će imati oko osam sati rada, ne uključujući sastanke i vreme provedeno u zajedničkim obrocima. 

Sesija u ponedeljak počela je zajedničkom šetnjom u 9 časova, da bi onda usledila dva treninga - od 10.30, pa onda od 14.30. U utorak je bilo još drastičnije. Ekipa je na nogama bila već od 7.30, pola sata kasnije svi su išli na trčanje, a nakon doručka prvi ekipni trening. Nakon toga je usledio ručak, poduži sastanak cele ekipe, nakon čega je tim izašao na drugi trening.

Kako se navodi, Janković je naredio svim igračima da u trening centru moraju da budu od ranih jutarnjih, pa sve do večernjih časova. Za četvrtak planirana su čak tri treninga, a ceo program počinje od 7.30. 
"Mentalitet ovog tima nije kako treba. Razumeće oni ovo, brzo. Program će se drastično promeniti tokom naredne tri sedmice", rekao je Janković posle utakmice s Muskronom. 

I održao je reč...

(FOTO: Action images)


tagovi

Aleksandar JankovićBelgijaEvropaŽupiler Pro ligaStandard Lijež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara