Japanci kolo vode, ali da vidimo opet ko je najbolji singapurski klub?

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.06.18. | 09:00

Tampines ili Houm Junajted

Prošlogodišnju trku za drugu poziciju u Singapuru dobio je Tampines. S obzirom da će japanska Nigata odbraniti titulu - u šta ne sumnjamo ni najmanje - Jelenima preostaje da drugi put uzastopno sa Houm Junajtedom vode bitku za mesto u AFC Kupu, drugorangiranom azijskom takmičenju, i na taj način otklone dilemu: ko je najbolji u Singapuru?

(Podsetimo, čelnici tamošnje S lige odlučili su 2003. godine da ojačaju domaće takmičenje dovođenjem klubova iz Kine, Bruneja, Francuske, Japana, Malezije i Južne Koreje)

Izabrane vesti

Sva je prilika da će to opet biti Tampines, koji uoči susreta sa Houmom ima četiri boda više i meč manje. Ukoliko opravda status favorita, ekipa nemačkog trenera Jirgena Raba biće nedostižna i manje-više spokojno moći će da odigra drugi deo prvenstva. 

Azijski Fox Sport kao bitnu informaciju navodi izostanak gostujućeg ofanzivca Songa Uija Junga, koji se nije oporavio od povrede zadnje lože. Zbog kidanja prednjih ukrštenih ligamenata do kraja sezone neće biti Sirine Kamare i Džumata Džantana, dok su van stroja još Fazil Ajob i Kristofer Van Huizen. Sa druge strane, identična povreda kolena na duži period od terena je udaljila i dvojac Tampinesa Šanon Stiven - Safirul Sulejman, ali je nekoliko loših vesti zamenila jedna dobra, a to je registracija doskorašnjeg levog beka malezijskog prvaka Johora Hafiza Abua Sujada.

Što se formi tiče, ni jedni ni drugi ne ulaze u ovu utakmicu posle pobede. Tampines je rutinski poklekao pred Voriorsima (2:3, zaostatak smanjili tek u 84. i 88. minutu), za razliku od Houma, koji je u 90. minutu stigao do boda protiv Jong Lajonsa (1:1). Gosti se na Tampines Aur Habu tradicionalno loše provode, o čemu svedoči samo jedna pobeda od 2011. godine na ukupno 13 mečeva u svim takmičenjima, od čega je domaćin slavio devet puta, uzimajući u obzir i meč za treće mesto u kupu 2011.

MOZZART KVOTE
(1,85) Tampines (3,50) Houm Junajted (3,90)
Početak: 13.45

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 13:45 4642 SIN 1 Tampines Rovers - Home United ki 1 1,75
Ukupna kvota1,75

Foto: Shutterstock


tagovi

Singapur 1Tampines Roverssportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara