""
""

Jedan deo Moskve slavi Igora Akinfejeva, drugi pliva u suzama: CSKA je ponovo šampion, Dinamo prvi put ispao iz lige! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.05.16. | 14:27

Armejci slavili u Kazanju protiv Rubina i tako poništili slavlje Rostova u Groznom. Zenit i Aleksadar Kokorin poslali Policajce u niži rang

Podeljene emocije u glavnom gradu Rusije. Navijači CSKA iz Moskve slave 13. šampionsku titulu svog kluba i povratak na šampionski tron posle godinu dana pauze, dok su simpatizeri Dinama iz Moske u neverici ostali zakovani za stolice Himki arene - Policajci su prvi put u istoriji ispali u drugu ligu.

Izabrane vesti

Armejci su na gotov rutinski način odradili posao u Kazanju, gde su slavili golom Alana Džagojeva u 19. minutu, iako su u nekoliko navrata mogli da uvećaju svoju prednost preko agilnog Zorana Tošića. Ipak, u samom finišu utakmice ulogu apsolutnog junaka dobio je golman gostiju Igor Akinfejev, koji je u 85. minutu zaustavio dva udarca domaćih igrača iz neposredne blizine.

U svakom slučaju, ovaj trijumf je u potpunosti anulirao pobedu Rostova u Groznom (0:2). Sastav Kurbana Berdijeva na sjajan način je trijumfalan način je potvrdio fantastičnu sezonu, ali danas nije imao sve u svojim rukama. Međutim, plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona obezbeđen je još u prošlom kolu.


Dinamo iz Moskve je do danas bio jedini ruski tim koji nikada nije ispao u drugu ligu, ali je to promenio Zenit, koji je ekipu Sergeja Čikiševa poslao u niži rang (0:2). Da situacija po Dinamo i njegove navijače bude još teža, Policajcima je presudio njihov dugogodišnji napadač Aleksandar Kokorin, koji je 62. minutu postavio konačan rezultat utakimce.

Sve četiri ekipe iz vrha ruskog fudbala ostvarile su pobede. Na četvrtom mestu je završio Krasnodar, koji je minimalcem srušio Amkar na svom terenu (1:0). Petoplasirani spartak je poražen na gostovanju Ufi i tako omogućio domaćinu da obezbedi opstanak u elitnom društvu (3:1).

Pored Dinama, danas se oprostila i Mordovija iz Saransa, zahvaljujući ubedljivom porazu od Lokomotive u Moskvi (3:0). Drugi pogodak na ovom meču postigao je bivši napadač Partizana Petar Škuletić. U plej- autu su završili Anži i Kubanj.

PREMIJER LIGA - POSLEDNJE KOLO:

Krila Sovjetov - Anži 0:0

Rubin - CSKA Moskva 0:1 (0:1)
/Džagojev 19/

Krasnodar - Amkar 1:0 (1:0)
/Mamaev 33/

Ufa - Spartak Moskva 3:1 (2:1)
/Paurević 1, 68, Igbun 12pen - Melgareho 9/

Terek - Rostov 0:2 (0:1)
/Noboa 30, Erohin 50/

Ural - Kubanj 2:0 (1:0)
/Gognijev 31, Sapeta 64/

Dinamo Moskva - Zenit 0:3 (0:0)
/Dzjuba 59, Kokorin 62, Krišito 90pen/

Lokomotiva Moskva - Mordovija 3:0 (1:0)
/Žemaletdinov 28, 66, Škuletić 55/

(FOTO: Screen shot)


tagovi

Zoran TošićRusijaRostovPremijer ligaEvropaDinamo MoskvaCSKA MoskvaAlan Džagojev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara