"Strelac odlučujućeg kola Ivica Jovanović"
"Strelac odlučujućeg kola Ivica Jovanović"

Jedan šut dovoljan za peto mesto

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.03.15. | 16:23

Ivica Jovanović doneo OFK Beogradu minimalac od 1:0 protiv Napretka

Strelac odlučujućeg kola Ivica Jovanović

Igra za zaborav, rezultat za peto mesto na tabeli Superlige. OFK Beograd je uprkos bledom izdanju u susretu sa Napretkom na koncu 18. kola Superlige stigao do minimalca od 1:0 i smenio gradskog rivala Rad na mestu koje bi, pod uslovom da Crvena zvezda ili Vojvodina odustanu od Evrope – a to nije uopšte nerealno, moglo da znači izlazak na međunarodnu scenu.

Izabrane vesti

Jedini gol na meču pao je u 64. minutu kada je Nikola Aksentijević sa desnog boka poslao savršenu loptu ka Ivici Jovanoviću, koji je samo šest minuta ranije kročio na teren. Tako svež uspeo je da izmakne pažnji Marka Paunovića, pokloni se i glavom savlada Zorana Popovića. Iz prve iole ozbiljne šanse OFK Beograda.

Posebno inspirisani u kreaciji nisu bili ni gosti iz Kruševca, ali Napredak ima povoda da žali. I ne mislimo tu na jalovu terensku inicijativu, već na dve situacije u kojima su njihovi napadači bili "oči u oči" sa golmanom Romantičara Stefanom Čupićem.

U prvoj situaciji, iz 52. minuta, Nikola Trujić se, posle vešto izbegnute ofsajd zamke, spetljao u prijemu i pre no što je uopšte poslao loptu ka Čupiću primirio je rukom, pa je Petar Piper prekinu igru. U 73. je odbrana beogradskog tima još jednom pogrešila u postavci defanzivne linije, Ibrahima Mama Ndiaje se neočekivano našao u prilici, ali je Čupić bio oprezan, na vreme izleteo i skratio ugao i u rukometnom stilu loptu izbio u korner.
"Rekao sam i pre ove utakmice da je ovo vrlo poseban trenutak. Određujete da li idete gore ili ka borbi za opstanak. I to nas je umnogome sputalo. Bez četvorice povređenih igrača moram da priznam da nas je Napredak najviše namučio na našem terenu. Nismo mogli da dođemo do svoje igre, ali i mi imamo pravo na jedno loše poluvremena. Mlada smo ekipa, niko nije imao toliko promena. Nije to bio lep fudbal. Na trenutke preskakanje igre, što nije moj stil, ali bodovi su danas bili najvažniji, a ni trener stvarno nije bio za igru. Na kraju nas je spasilo iskustvo Ivice Jovanovića", komentarisao je posle meča trener OFK Beograda Dejan Đurđević.

Slavlje ipak neće biti potpuno, pošto je Bogdan Planić po svemu sudeći doživeo tešku povredu.
"Od medicinske službe sam čuo da je stradala zadnja loža. I to ozbiljno i izlgeda ga čeka duga pauza. Veliki hendikep za nas, jer nemamo veliki fond igrača, a i to što imamo je vrlo mlado".

Trener Napretka Slavko Matić čestitao je OFK Beogradu na pobedi, ali i svojim igračima na pobedi. Ona je, smatra Matić, pokazala da u Kruševcu nemaju razloga da brinu za opstanak, iako su do sada osvojili samo 19 bodova.
"Imali smo dve šanse iz kategorije 100 odsto, još dve ili tri poluprilike, ali ih nismo iskoristili. Realizacija je bila problem. Međutim, nisam nezadovoljan. Štaviše, dosta sam zadovoljan. Mislim da je OFK samo jednom šutnuo u okvir gola. Dali smo maksimum i videlo se da imamo budućnost. Zbog toga mislim da ne treba da brinemo, iako nam je pozicija na tabeli trenutko takva".

OFK BEOGRAD – NAPREDAK 1:0 (0:0)
/Jovanović 64/

Stadion: Omladinski;
Sudija: Petar Piper;

OFK Beograd (4-2-3-1): Čupić – Aksentijević, Savić, Planić (od 46’Dautović), Liščević – Gajić, Zdjelar – Janković, Paločević (od 72’ Micevski), Dražić (od 58’ Jovanović) – Andrić;

Napredak (4-4-2): Popović – Luković, Paunović, Frimpong, Urošević – Radulović, Stanojević (od 72’ Lemajić), Ivičić, Trujić – Đoković (od 59’ Ndiaje), Bajić (od 62’ Vučetić).

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaStefan ČupićSrbijaOFK BeogradNikola TrujićNapredak KruševacIvica JovanovićIbrahima Mama N’Diaje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara