Natanijel Klajn
Natanijel Klajn

Jedna povreda promeni sve – Natanijel Klajn iz Liverpula u Bornmut

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.01.19. | 14:51

Ne tako davno bio je nezamenljiv

Trener Aleksander-Arnold kao prvi pik. Iz povrede se vraća i Džo Gomez. Po potrebi mogu da zakrpe i Džejms Milner, pa i Fabinjo. Natanijel Klajn je prosto višak na desnom beku. Jirgen Klop je procenio da je u takvoj situaciji najpametnije za obe strane da ode iz Liverpula, pa će 27-godišnji defanzivac narednih šest meseci provesti na pozajmici u Bormutu.

Nema sumnje, korak u nazad, ali Klajn je ove sezone odigrao samo 108 minuta u Premijer ligi, sve skupa 288. U prvenstvu je jedinu celu utakmicu odigrao u pobedi protiv Mančester junajteda sredinom decembra, ali mu ni to nije pomoglo. Već u sledećem meču protiv Vulverhemptona uz desnu aut liniju trčao je Milner.

Izabrane vesti

Nije izgledalo da će tako biti. Kad je leta 2015. došao iz Sautemptona za 17.700.000 evra bio je sinonim za igrača standardnog u prvoj postavi. U prvoj sezoni 52 utakmice, u drugoj 41, propustio je samo jedan prvenstveni meč.

Ali onda se sve promenilo i to zbog jedne povrede. Jula 2017. stradala su leđa, na kraju je Klajn morao na operaciju, rehabilitaciju u Liverpulovom rezervnom timu počeo je tek u februaru, u međuvremenu se Aleksander-Arnold već ustalio u prvih 11.

Klajn će po minute u Bornmut. Na Enfildu uveravaju da se u budućnosti na njega i dalje računa, pa Bornmut nije dobio opciju da može da otkupi 27-godišnjeg fudbalera. Svakako će Klajn dobro doći Ediju Hauviju, pošto su zbog povreda na dugim pauzima Adam Smit i Sajmon Frensis.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Natanijel KlajnZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara