""
""

Jokan iz sudijske nadoknade napada Premijer ligu

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.01.18. | 18:14

Braća Sesenjon bili strelci za Fulam u pobedi nad Barnslijem

Delovalo je da Fulam neće uspeti na gostovanju Barnsliju da iskoristi brojčanu prednost i upiše važna tri boda u borbi za baraž, ali su fudbaleri Slaviše Jokanovića pokazali da nikada ne odustaju i slavili sa 3:1 u 29. kolu Čempionšipa.

Izabrane vesti

Potvrdili su londonski crno-beli da su u dobroj formi u poslednje vreme, a ovo im je bio četvrti uzastopni prvenstveni trijumf.

Sve je Fulam uspeo da okrene na ovom gostovanju u svoju korist. Jer, Barnsli je u 31. minutu poveo preko Lijama Lindzija, ali je onda u prvom minutu sudijske nadoknade Dimitri Kavare dobio direktan crveni karton.

I tu je sve krenulo nizbrdo za domaćina. Stiven Sesenjon je izjednačio u 49. minutu i delovalo je da je samo stvar rutine kada će biti preokret.

Kada su svi već pomislili da će meč biti završen bez pobednika, Fulam je zadao odlučujući udarac. U prvom minutu nadoknade Kevin Mekdonald je doneo preokret, a pobedu Fulama tri minuta kasnije potvrdio je Rajan Sesenjon.

 

 

 

Lider Čempionšipa Vulverhempton izgleda da je odlučio da opet počne da pobeđuje. Dosta je bilo prosipanja bodova, pa su Vukovi rešili da ubodu trojku posle dva sušna meča. U duelu dva nekadašnja premijerligaša, Vulverhempton je kao gost slavio sa 1:0 protiv Ipsviča, a jedini pogodak na utakmici postigao je Ivan Kavaleiro u 15. minutu.

Borbu za drugo mesto konačno je nastavio i Bristol Siti koji je na svom terenu savladao KPR sa 2:0. To je domaćinu bila prva pobeda u Čempionšipu posle četiri utakmice.

Dodatnu težinu ovom trijumfu daje i činjenica da je domaćin imao igrača manje od 32. minuta kada je isključen Nejtan Bejker.

A oba pogotka Bristol Siti je dao sa desetoricom fudablera na terenu. Prvi je mrežu rivala iz Londona zatresao Famara Dijediju u sudijskoj nadoknadi. Konačan rezultat postavio je Džo Brajan u 66. minutu. Ovo je fudbalerima KPR-a bio četvrti poraz u poslednjih šest utakmica.

ČEMPIONŠIP - 29. kolo

Barnsli - Fulam 1:3 (1:0)
/Lindzi 30 - S. Sesenjon 49, Mekdonald 90+1, R. Sesenjon 90+4/

Brentford - Norič 0:1 (0:1)
/Medison 5/

Bristol Siti - KPR 2:0 (1:0)
/Dijedu 45+1, Brajan 66/ 

Ipsvič - Vulverhempton 0:1 (0:1)
/Kavaleiro 15/ 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Slaviša JokanovićRajan SesenjonIvan KavaleiroFulamČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara