""
""

Jorović za MOZZART: Ako Borac planira ulazak u ABA ligu, tu sam

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.07.15. | 16:43

”Trenutno, porodica mi je u prvom planu jer tu imam određene obaveze oko ćerkice koja kreće u školu. Naravno sve zavisi od ponuda, ali inostranstvo mi nije u prvom planu", poručio je Jorović

Za Branka Jorovića može da se kaže da je do sad imao izuzetno uspešnu karijeru ne samo zbog broja klubova u kojima je nastupao već kako i sam kaže zbog toga što je u svakoj sredini pružao maksimum, gradio prijateljstva i svuda vrata ostavio širom otvorena. Poslednje tri sezone proveo je u Igokei iz Laktaša.
U Aleksandrovac sam otišao, kao i obično, da se dokažem i u tome sam uspeo jer je klub već u prvoj sezoni postigao izuzetne rezultate. Bili smo prvi u ligaškom delu ABA lige, osvojili smo prvenstvo BiH i Republike Srpske i igrali Evrokup. I naredne dve sezone su bile jako uspešne osvojili smo sve što je moglo da se osvoji, od prvenstva do kupa. Posle tri godine postoji šansa da nastavimo saradnju, ostavio sam dobar utisak, stekao prijatelje, ostavio otvorena vrata i ako bude potrebna moja pomoć tu sam“.

Izabrane vesti

Da li je možda došlo do malog zasićenja i da li razmišljaš o promeni sredine?
Trenutno, porodica mi je u prvom planu jer tu imam određene obaveze oko ćerkice koja kreće u školu. Naravno sve zavisi od ponuda, ali inostranstvo mi nije u prvom planu. Videćemo kako se razvija situacija, postoje određeni kontakti, u toku sam svih dešavanja, ali leto je i malo ugovora se realizuje, osim onih top.“

Da li postoje šanse da se kao nekad vratiš u čačanski Borac?
To zavisi od kluba i ambicija. Sve zavisi od planova i ciljeva ekipe, sve najlepše uspomene me vezuju za Borac, ali neki uslovi moraju da se steknu, ako planiraju ABA ligu, tu sam“.

Šta smatraš svojim najvećim uspehom tokom bogate karijere?
To što sam uvek pružao maksimum, trudio se da pre svega budem dobar čovek, što sam gradio prijateljstva...E, sad bitni su i trofeji, to su motivi zbog kojih treniraš, trudiš se i daješ sve od sebe“.

Koliko još planiraš da igraš?
Fizički se dobro osećam, sigurno ću biti na parketima još neku godinu, ponavljam porodica je u prvom planu, a inostranstvo nije prioritet“, zaključio je Jorović koji je tokom karijere igrao za Borac, Železnik, Zvezdu, Patru, Kavalu, Braušvajg, Svislajon i Igokeu, a imao je i reprezentativne nastupe na SP u Japanu. Povreda leđa ga je sprečila da parafira milionski ugovor sa Đironom.

Piše: Đurđe Mečanin (Djurdje.mecanin@mozzartbet.com) 


tagovi

SrbijaJadranska ligaIgokeaBranko JorovićBiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara