""
""

Još bolji i jači Juve? Da! „Zidanje“ se nastavlja, ovo su „cigle“ za budućnost

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.05.17. | 10:15

Stara dama će opet pokupiti "sve što valja"

Juventus je pre nekoliko godina kod Kontea postavio temelje, od tada se ambiciozni projekat samo doziđuje i gradi. Cigla po cigla, sprat po sprat. Juve je posle izgubljenog fidnala u Berlinu ostao bez nekolicine nosilaca igre, ali je našao prave zamene i izašao iz svega još jači o čemu govore i fantastični rezultati u ovoj sezoni.

Izabrane vesti

Ali bez obzira na rasplat sezone u lovu na Tripletu, Juventusov projekat se nastavlja i u klubu već rade na planovima kako da ekipa bude što jača i u narednim sezonama. Ako Juventus osvoji trostruku krunu, relano je za očekivati da neki od najboljih igrača napuste klub, ali Marota ima spremne adute.

Mandžukić, Kedira, Alves, Lihtštajner i Bonući su neki od igrača koji bi mogli da budu prodati i da se naplate u nekim bogatijim i više egzotičnim sredinama poput Kine, MLS lige ili Premijer lige.

Juventusov spisak pojačanja se uglavnom zasniva na maldim talentima iz Serije A i još ponekom fudbaleru iz okruženja kojem cena još nije otišla u nedogled.

Lokalni Tutosport donosi listu potencijalnih pojačanja Juventusa za naredno leto. Na njoj prednjače imena česške senzacije Patrika Šika iz Sampdorije i Keite Baldea iz Lacija koji ne želi da produži ugovor sa Rimljanima. Šik ima otkupnu klauzulu od 25.000.000 evra i Pavel Nedved je već počeo da ubeđuje mladog zemljaka da izabere Bjnakonere pre milanskih klubova. Keitina cena će biti još manja jer ulazi u poslednju godinu ugovor sa Lacijalima. Želja je i Federiko Bernardeski iz Fiorentine, ali je on prilično skuplji od pomenute dvojice.

To su pojačanja za napad, a što se veznog reda tiče, dva imena su u opticaju i oba dolaze iz Francuske. Monakov vezista Toma Lemar i Lionov Korentin Toliso koji se već duže vreme nalazi na Juventusovom radaru, a ranije je bio na korak od prelaska u Napoli. Nisu jeftini, ali jedan od njih dvojice je podnošljiv trošak za Staru damu.

Na kraju, Alegri zahteva i pojačanja na bekovskim pozicijama. Matija De Šiljo iz Milana je njegov izbor. Igrač je već pristao, a verovatno će i Milan za obeštećenje od 10.000.000 evra. Želja je i Andrea Konti, jedno od otkrića sezone u Atalanti. Desni bek bi mogao da bude zamena ako Lihtštajner ili Alves napuste klub sledećeg leta. Žele ga i Milan, Čelsi, Napoli...

Uz ranije obezbeđenja pojačanja poput Kaldare, Bentankura, Orsolinija i mladiće poput Mandragore, Ruganija, Pjace i Kina koji bi trebalo da dobiju veću šansu, to je Juve za budućnost koji će moći da vlada Italijom bez problema. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Balde KeitaEvropaItalijaJuventusKorentin TolisoMatija de ŠiljoSerija AToma Lemar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara