""
""

Još jedan biser iz Kolumbije: Balanta je Barselonino rešenje za Pujolovog naslednika? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.10.13. | 21:51

Posle niza neuspelih pokušaja da angažuju štopera, Katalonci se sada ustremili na 20-godišnjeg defanzivca River Plate koga je javno hvalio i Havijer Maskerano

Celo leto je Barselona tražila štopera koji će zakrpiti rupe u odbrani. Česte povrede Karlesa Pujola su naterale Katalonce da se bace u potragu za centralim defanzivcem kojeg bi pridodali Pikeu i Maskeranu s obzirom na to da Pujol lagano klizi u penziju.

Izabrane vesti

Ipak, doživeli su fijasko u toj misiji, pošto su ih redom odbijali PSŽ za Tijaga Silvu, Roma za Markinjosa, Borusija za Humelsa, Porto za Mangalu, Liverpul za Agera, Real Sosijedad za Injiga Martineza i tako dalje… Ušli su u sezonu bez dugo čekanog štopera, pa je neubedljivi Bartra dobio šansu uz Pikea.

Ipak, ne odustaju od potrage za Pujolovim naslednikom. Novo ime na radaru Katalonaca je Eder Alvarez Balanta. Anonimus za fudbalsku javnost u Evropi, ali ime koji je dva puta podvučeno crvenom bojom u beležnicama skauta najboljih evropskih klubova.

Balanta je 20-godišnji Kolumbijac koji blista u River Plati i trenutno važi za jednog od najtalentovanijih južnoameričkih štopera. Igra sjajno za Milionere ove sezone, a Barsina šansa je činjenica da se River nalazi u velikoj finansijskoj krizi i da mora da prodaje najbolje igrače. Nedavno je River za dva miliona evra prodao 30 odsto prava na Balantu jednoj investicionoj grupi. Porodica igrača drži još 20 odsto, tako da klub sa Monumentala ima samo 50 procenata od prodaje defanzivca.

Barsa je spremna da Riveru ponudi pet i po miliona evra za Balantu, s obzirom na to da već ima dogovor sa investicionim fondom i porodicom mladog štopera. Mladi Balanta je samo jedan u nizu talenata koje je Kolumbija lansirala u prethodne dve tri godine. 

(FOTO: Guliver/Getty images)


tagovi

Eder BalantaEvropaPrimeraRiver PlejtŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara