""
""

Još jedan slobodnjak Marka Pavlovskog! Talentovani Srbin kuca na vrata prvog tima Porta… (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 15.02.15. | 18:23

Kapiten zlatne generacije srpskog fudbala, konačno počeo u Portugaliji da pokazuje delić talenta zbog kojeg su ga Zmajevi kupili pre godinu i po dana

Kada je omladinska selekcija Srbije osvojila zlato u Litvaniji pre dve godine, kapiten te generacije Marko Pavlovski je prešao u Porto kao biser koji bi u perspektivi trebalo da bude veliko pojačanje popularnih Zmajeva. Očekivalo se da eksplodira u portugalskom klubu.

Izabrane vesti

Međutim u jako konkurenciji, Pavlovski nije uspeo da se snađe i prvu sezonu je proveo dobijajuću šansu na kašičicu u B timu Porta koji se takmiči u drugoligaškom rangu. Pavlovski je sakupio osam mečeva, uglavnom ulazeći sa klupe.

Ipak, Porto mu je prošlog leta produžio pozajmicu iz OFK Beograda očekujući da mladi vezista proradi i preporuči se treneru prvog tima. U prvom delu sezone, Pavlovski je opet imao ulogu rezerviste da bi u poslednje vreme počeo da dobija ozbiljniju minutažu. Nedavno je protiv Maritima postigao lep gol iz slobodnog udarca i doprineo pobedu mladih Zmajeva čime je obezbedio mesto u startnoj postavi.

U ovom kolu je Pavlovski opet namestio nišanske sprave i golom iz slobodnjaka doneo Portu minimalan trijumf nad Feirenseom.

Talentovani vezista konačno pokazuje deo raskošnog potencijala i polako kuca na vrata prvog tima. Trener Porta, Migel Lopetegi je poznat kao stručnjak koji voli da pruži šansu mladim igračima, pa ako Pavlovski nastavi ovako neće biti čudo da uskoro dobije šansu i u najjačoj selekciji dvostrukog prvaka Evrope. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

PortugalPortoMarko PavlovskiEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara