"neće to biti baš paklena atmosfera"
"neće to biti baš paklena atmosfera"

Još jedan Uefin poklon Kosovu: Gostovanje kod Ukrajine u Bugarskoj

Vreme čitanja: 1min | ned. 04.09.16. | 16:43

Umesto domaći - neutralni teren

neće to biti baš paklena atmosferaOpcija je bila i Turska, ali se po svemu sudeći Fudbalski savez Ukrajine na kraju odlučio za Bugarsku, pa će upravo u zemlji naših istočnih komšija žuto-plavi samo kao formalni domaćini "ugostiti" najbolje fudbalere samoproglašene države Kosovo.

Kod kuće nije moglo, jer Ukrajina ne priznaje samostalno Kosovo, a kako "šou mora da se nastavi" Fudbalski savez bivše sovjetske zemlje morao je da smisli neko rešenje.

Izabrane vesti

Otud - i na preporuku političara - Bugarska kao mesto igranja utakmice zakazane za 9. oktobar. U suprotnom fudbaleri sa Kosova ne bi mogli da uđu u Ukrajinu. Uefa to ne bi tolerisala, a odavno je ona moćnija od mnogih zemalja.  Fudbalski savez Ukrajine bio je priteran uz zid. Lokalni mediji prenose da je i deifinitivno doneta odluka da se igra u Bugarskoj.

Ispostavlja se tako da će Ukrajina biti ta koja će platiti ceh odluka Fife i Uefe da prekrše sopstvena pravila i jednoj međunarodnoj nepriznatoj zemlji dozvole da se takmiče u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

(FOTO: Action images)


tagovi

UkrajinaUEFAreprezentativni fudbalreprezentacija UkrajineKosovoEvropaBugarska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara