""
""

Još samo jedna lekcija - kako dati gol! Sve ostalo kod Partizana je dobro

Vreme čitanja: 4min | čet. 14.07.16. | 22:11

Crno-beli bez prednosti putuju na revanš sa Zaglebjem - 0:0

Bez prednosti, sa saznanjem da je bolji tim, Partizan je počeo kvalifikacije u kojima već narednog četvrtka ne sme da padne na ispitu koji večeras nije položio. A za više od prelazne ocene potrebno je samo da usavrši lekciju iz realizacije i da u Lubinu uradi ono što nije na svom stadionu. Da gol. Ukoliko sve ostalo izvede kao u prvom susretu drugog eliminacionog kola neće morati da brine za nastavak proboja ka Ligi Evrope, jer je pokazao ono što se na semaforu nije videlo. Da je kvalitetniji od Zaglebja - 0:0.

Umesto slavlja zbog premijerne pobede, iz grla oko 15.000 Grobara je odzvanjala pesma podrške fudbalerima Ivana Tomića, sposobnim da stvore desetak šansi, od kojih su neke imale predznak "stopostotne", a nedovoljno veštim da ih pretvore u pogotke, iako se konstrukcija gola poljskog tima dvaput zaljulala.

Izabrane vesti

Nije vredelo ni što su Miroslav Bogosavac pred kraj prvog i Nikola Đurđić s početka drugog pogađali prečke, ni što su razigrana krila Marko Janković i Nemanja Mihajlović crtali putokaz ka trijumfu, ni to što su gosti imali igrača manje od 55.minuta, pa sad Ivan Tomić mora da sprema još ofanzivniju taktiku za 21. jul u Lubinu.

Ima razloga da veruje da će mu iz drugog pokušaja uspeti. Jer, ako je suditi na osnovu premijere Partizan je dobio novu dimenziju igre i više opcija, naročito u ofanzivnom delu ekipe. Prepoznatom po Marku Jankoviću. Vickaste ideje povratnika iz Olimpijakosa naterale su publiku da zatreperi od zadovoljstva već posle nekoliko minijatura, da bi najopasniji, najkonkretniji i najangažovaniji fudbalera na terenu svakim sledećim potezom negoveštavao da bi crno-beli po desnom krilu mogli da budu opasni nalik periodu kad je taj deo terena pokrivao Andrija Živković.

Janković je prednjačio želji da se nametne, "skrivao" loptu, dubinskim pasovima tražio kolege, nije se libio ni da centrira, primorao Đorđa Čotru da ga bar tri puta faulira, a kao što je neshvatljivo kako kapiten Zaglebja posle tih startova nije dobio žuti karton, lako je razumeti zbog čega je 21-godišnji đak Partizanove škole predstavljao osveženje za publiku u Humskoj, željnu napadačkog fudbala. To su im crno-beli i omogućili, jer su sve vreme prvog dela igre bili tim koji se pitao za sve na terenu. Teško je objasniti kako dominaciju u posedu lopte, kreacije Jankovića po desnoj i minijature Nemanje Mihajlovića na levoj strani nisu pretvorili u gol, iako je upravo nekadašnji prvotimac Rada imao dve sjajne šanse.

Dizao je Grobare na noge hitrim potezima i Everton Luiz, ali ih nervirali večeras u dodavanjima ne toliko precizni Darko Brašanac, spori Miroslav Radović i u napadu beskorisni Nikola Đurđić, pa domaćinu nije vredelo ni što je Miroslav Bogosavac uzdrmao prečku u 37. minutu. Ni što je istu početkom drugog pogodio Nikola Đurđić.

Srećom po crno-bele, trener sastava iz Lubina Pjotr Stojkovjek je ušančio svoje izabranike na 25 metara od gola Martina Polačeka, izgledalo je kao da im je podelio instrukciju u vidu reči "momci, samo ispucavajte loptu, a napred šta uradite", pa je Bojan Šaranov skoro sat vremena mogao sa Grobarima podno južne tribine da uvežbava navijački repertoar, jer za ono što ga plaća klub nije imao posla, uprkos početnoj nesigurnosti Sedrika Gogue i podatka da je večeras tek peti put u karijeri dres Partizana obukao Nikola Milenković.

I tako sve do 60. minuta, baš tad je upravo Milenković početnički pogrešio na sredini terena, "sevnula" je kontra gostiju, koju umalo u hladan tuš po tribinama da pretvori Lukaš Janoška, međutim, pošteno, Partizan je i pre i posle toga bio toliko dominantan da je u vazduhu lebedelo pitanje:
"Kad će?"

Crno-beli nisu dočekali pozitivan odgovor, bez obzira na zicer Jankovića, pretnje Radovića, Evertona i MIhajlovića, ali rezultatom koji uopšte nije loš mogu da budu zadovoljni, jer su Poljaci napred bili očajni. Toliko da nisu uspeli da iskoriste propuste Gogue i Milenkovića i kasnoj fazi meča, pa je Bojan Šaranov sa dve odbrane sačuvao, ipak, pozitivnu nulu.

----------------------------------------------

PARTIZAN - ZAGLEBJE 0:0

Beograd
Stadion Partizana
Gledalaca: 15.000
Sudija: Ejtan Šmuelevic (Izrael)
Žuti kartoni: Everton (Partizan), Papadopulos (Zaglebje)
Crveni karton: Mihal Papadopulos (Zaglebje) u 55. minutu

PARTIZAN (4-2-3-1): Šaranov – Vulićević, Gogua, Milenković, Bogosavac – Everton, Brašanac (od 75. Marjanović) – Janković (od 83. A. Stevanović), Radović, Mihajlović – Đurđić (od 69. Božinov).

ZAGLEBLJE (4-2-3-1): Polaček – Todorovski (od 73. Tošik),  Guldan, Dabrovski, Čotra – L. Pjatek, Kubicki – Voznijak, Rakovski (od 65. K. Pjatek), Janoška (od 83. Vlaško) - Papadopulos.

Piše: Aleksandar Joksić

 


tagovi

SrbijaPoljskaFK PartizanNikola ĐurđićNemanja MihajlovićLiga EvropeEvropaDarko Brašanac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara