""
""

Jovanović u 89. minutu ostavio Zvezdu u lučanskom blatu!

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.12.14. | 14:45

Zvezda posle vodećeg gola Pečnika propustila priliku da dotuče rivala. Kazna stigla u finišu, pa će posle novog kiksa (1:1) uslediti novi vrući dani na Marakani

Teorija je ostala jedini saveznik Crvene zvezde u šampionskoj trci! Ponovo su učenici Nenada Lalatovića prosuli mleko, pošto su jesenju polusezonu završili remijem sa ukusom poraza u Lučanima - 1:1. Do tog 89.minuta činilo se da je gost apsolutni gospodar situacije u Dragačevu, ali su onda prepotentni crveno-beli spoznali još jedno nepisano fudbalsko pravilo - ako možeš da dotučeš rivala, uradi to odmah. Zvezda je posle vodećeg gola Nejca Pečnika ponovo propustila silne šanse, potvrdilo se da je timu Nenada Lalatovića potreban rasni napadač koliko i samcu kašika... A za sve te anomalije aktuleni šampion brutalno je kažnjen u samom finišu utakmice: sevnula je kontra motivisanih domaćina, a rezervista Saša Jovanović je pobegao čuvarima i rutinski prevario istrčalog Rajkovića.

Nema sumnje da će novi rezultatski podbačaj doneti vruću, da ne kažemo vrelu zimu u Ljutice Bogdana. Nada o odbrani šampionske titule će i dalje tinjati na Marakani, ali jasno je da je u Crvenoj zvezdi zrelo za ozbiljne promene. Počev od igračkog kadra, pa na gore. Da ironija bude veća Zvezda je više od 70 minuta u Lučanima delovala vrlo solidno, imala u svojim redovima Lazovića i Pečnika koji su konstantno predstavljali opasnost. Ali tim sumnjivog kvaliteta pati i od manjka samopouzdanja. A to se u  ovakvim mečevima kada je na talonu vredan trofej prosto ne prašta.

Izabrane vesti

Znao je trener domaćina Nenad Milovanović da njegov tim, usled izostanka Patrika Frajdeja, neće imati potrebnu oštrinu u špicu, ali je ostao dosledan svojoj fudbalskoj filozofiji. Na megdan crveno-belima izveo je postavu sa dvojicom napadača, i time dao značajan doprinos vrlo dobroj predstavi na lošem terenu u Lučanima. Mada je pogled na travnatu podlogu ostavljao otužan utisak u Dragačevu je tokom većeg dela prvog poluvremena viđena predstava iznad standarda Jelen Superlige.

Mladost je odbila da se začauri na svojoj polovini i vreba grešku papirnatog favorita, dok je Crvena zvezda pokazala zavidan ofanzivni potencijal. Kao retko kad ove jeseni. Sjajna saradnja Lazovića i Slovenca Pečnika predstavljala je, ispostavilo se, smrtonosni sastojak za Lučance. Krilo Zvezde je mučilo nekadašnjeg saigrača Ljubu Nenadića, dok je vrlo dobro prvo poluvreme ulepšao univerzalac iz Slovenije. U tom 16.minutu Pečnik je opalio po lopti sa 20 metara- bio je to precizan udarac koji je završio u samom donjem levom uglu Krznarićevog gola. I pre i posle te Pečnikove kreacije bilo je situacija koje su donosile miris opasnosti pred Rajkovićevu i Krznarićevu mrežu. Domaćin je bio blizu vođstva u šestom minutu, ali je propuste Zvezdine odbrane popravio mladi Rajković.

Zvezda je delovala i bolje, i što je za Nenada Lalatovića i te kako važno mnogo motivisanije u odnosu na duel sa OFK Beogradom. Nije bilo prepoznatljive letargije u crveno-belim dresovima,koji su bili savršeno svesni činjenice da bi im novi kiks zagorčao zimski odmor. Nije to nikakva mudrost: kada je Darko Lazović blizu svog optimalnog nivoa igra Crvena zvezde izgleda lepršavije.  Brzonogi Čačanin bio je lokomotiva koja je vukla crveno-belu kompoziciju kroz dragačevsko blato. Imao je šansu Lazović da Zvezdi obezbedi pobedu već posle prvog poluvremena, ali ga je u idealnoj poziciji nadmudrio Krznarić.

Bio je to signal da će Crvena zvezda navijačima servirati novi košmaran dan. Motivacija iz prvog dela pretvorila se u ležernost. Kao u nekim ranijim mečevima Lazović i drugovi su čekali da prođe vreme, promašivali šanse, trudili se da ščepaju vrapca koji im je bio u ruci, mada su morali da pojure goluba. Pogođena stativa Mijailovića označila je kraj Zvezdinih ofanzivnih akcija. Istina i Mladost nije mnogo pretila, ali je Nenad Milovanović nagrađen za hraborst koja je opisana u tekstu.

Vreme je za nove košmarne dane na Marakani.

MLADOST - CRVENA ZVEZDA 1:1 (0:1)

/ Jovanović u 89 - Pečnik 16/

Stadion: Gradski

Gledalaca: 2000

Sudija: Robert Kiš  Čepegi.

Mladost (4-4-2): Krznarić – Marković,  Milunović, Zonjić (od 62. Grujičić), Nenadić – Pešić (od 46. Jovanović), Radin, Adamović, Tešić – Živadinović (od 90.Gavrić), Milosavljević

Crvena zvezda (4-1-4-1): Rajković – Planić, Pavićević, Jovanović, Mijailović – Kovačević – Lazović, Bosančić (od 70. Gogić), Pečnik, Gavrić (od 87.Katai) - Despotović


tagovi

FK Crvena zvezdaDarko LazovićEvropaMladost LučaniNejc PečnikNenad MilovanovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara