""
""

Jovović za MOZZART: Budućnost radi kvalitetno, bićemo među četiri najbolja tima u Jadranskoj ligi

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.10.15. | 17:56

"Stojimo čvrsto na zemlji i nadamo se kako sezona bude odmicala da ćemo da rastemo“, poručio je trener Podgoričana

Košarkaši podgoričke Budućnosti trenutno se uspešno nose sa ciljevima koje su postavili pred start sezone. U ABA ligi izabranici Igora Jovovića imaju skor od pet pobeda i jednog poraza i nalaze se na liderskoj poziciji. Iza sebe su ostavili najveće konkurente Zvezdu i Cedevitu.

Izabrane vesti

Takođe, Đetići su dobro startovali i u Evrokupu savladavši u prvom kolu favorizovani turski Banvit i sad ih očekuje gostovanje u Solunu ekipi Arisa. Stratega Podgoričana zatekli smo na aerodromu u Beogradu gde je sa ekipom čekao let za Grčku, a za MOZZART Sport je, pre svega, istakao da ih očekuje protivnik sa velikom tradicijom.
“Aris je klub sa istorijom i poštujemo sve njihove uspehe i rezultate. Privilegija je igrati protiv takvog tima. U ekipi trenutno imaju petoricu Amerikanaca, plus iskusne domaće igrače. Doživeli su dva poraza, ali imaju jedan ubedljiv trijum sa četrdeset poena razlike. Tako jakoj ekipi moramo se suprotstaviti na najbolji mogući način, naročito jer imaju sjajnu podršku sa tribina. Iz neke naše kvalitetne partije može se očekivati povoljan ishod“.

Kako komentarišete jačinu D grupe Evrokupa?
”Teška grupa, imate turske i ruski klub sa velikim budžetima. Dakle, favoriti su Uniks, Banvit i Trabzon, a mi našu šansu moramo tražiti u duelima sa Arisom i Steauom. Ipak, uspeli smo da napravimo iznenađenje protiv Banvita, nadam se da ćemo izboriti plasman u drugu rundu takmičenja“.

Ako se vratimo na regionalnu ligu sigurno ste zadovoljni dosadašnjim rezultatima i čelnom poziciom?
“Doživeli smo poraz od Zvezde i to očekivan. Sa Cedevitom smo odigrali sjajnu utakmicu koju smo dobili. Stojimo čvrsto na zemlji i nadamo se kako sezona bude odmicala da ćemo da rastemo“.

Da li ste zadovoljni timom koji ste oformili?
”Ove sezone smo malo promenili koncepciju. U rotaciji imamo mlade i perspektivne igrače koji dobijaju priliku da se razvijaju. Radimo kvalitetno i trud će se isplatiti. Što se starijih igrača tiče pojedinci su kasno stigli poput Dragićevića, Marića i Jaramaza“.

Olimpija je savladala Zvezdu u Beogradu. Da li to iznenađenje za vas?
”Ljubljančani imaju ozbiljan tim i sigurno će se umešati u borbu za plej of. Iskusni su, igraju u dobrom ritmu, a imaju i opasne mlade košarkaše. Međutim, pored Olimpije ne smeju se zanemariti ni Mega i Igokea jer oni igraju samo ABA ligu, odmorniji su od nas koji igramo na dva fronta“.

Šta se može očekivati od novog Partizana predvođenog mladim trenerom Perom Božićem?
”Partizan je Partizan, formirali su ekipu koja se mora respektovati naročito kad se vrate Murić i Andrić. I prošle sezone su imali očajan početak pa su nanizali 11 trijumfa i igrali plej of. Niko ih ne sme otpisati“.

Nakon Arisa očekuje vas gostovanje u Ljubljani i derbi sa Olimpijom.
”Iz Grčke se vraćamo tek u četvrtak i neće biti vremena za odmor i pripemu utakmice. Dakle, teško gostovanje, moramo da uhvatimo dobar ritam, pobednički, i ukoliko trijumfujemo to će nam biti veliki podstrek za  nastavak sezone“.

Sezone u kojoj su ciljevi?
”Plasman među četiri tima ABA lige i prolazak u drugu rundu Evrokupa“, kazao je Jovović i odleteo za Solun.

Pratite MOZZART i na Vajberu

Piše: Đurđe Mečanin (djurdje.mecanin@mozzartbet.com) 


tagovi

Jadranska ligaIgor JovovićEvropaCrna GoraBudućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara