""
""

Jovović za MOZZART: Skupo ćemo prodati kožu u Pioniru, želimo u Evroligu!

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.12.14. | 09:36

Crnogorski šampion trenutno dobro gura na dva fronta, a talentovani trener ističe da Budućnost ima nameru da igra značajnu ulogu i u završnici sezone

Crnogorski šampion ima velike ambicije, a krajnji cilj je povratak u elitno evropsko društvo. Podgorička Budućnost ove sezone igra odlično, izabranici Igora Jovovića drugi su na tabeli Jadranske lige, izborili su Last 32 fazu Evrokupa, a uoči gostovanja Partizanu u Pioniru nadaju se iznenađenju, iako ulogu favorita žele da prepuste šampionu Srbije.

Derbi 13. kola regionalnog takmičenja čini se, u ovom trenutku ipak nosi mnogo veći ulog za četu Duška Vujoševića, a toga su svesni i u redovima crnogorskog prvaka.

Izabrane vesti

Trener Jovović smatra da crno-beli imaju kvalitetniji tim nego što to govori tabela, a Podgoričani posle 12 kola imaju 10 pobeda, čak četiri više od Partizana. Budućnost bi se trijumfom u Pioniru učvrstila na drugom mestu, a crno-beli u slučaju uspeha ostali bi u trci za plasman u plej-of.
“Očekujemo izuzetno težak meč. Partizan ima veoma kvalitetan tim, angažovali su sjajne individualce. Spremićemo se na najbolji način, da odigramo pravi takmičarski meč. Partizan je uvek favorit u hali Pionir. Mi možemo samo da obećamo da ćemo skupo prodati kožu. Pokušaćemo da izvučemo maksimum i dođemo do sjajnog rezultata”, rekao je Jovović za MOZZART Sport.

Kada se upustio u malo detaljniju analizu narednog rivala, strateg Podgoričana istakao je da Partizan ima veliki broj aduta, odnosno igrača koji sami mogu da reše utakmicu.
“Partizan je mnogo dobio angažovanjem Saše Pavlovića i povratkom na parket Dragana Milosavljevića. Sa njima dvojicom, Tepičem i Mačvanom, kao i dobrom centarskom linijom, crno-beli su i ove sezone ozbiljni kandidati, ne samo za plasman u plej-of, već i mnogo više. Naravno, tu je i sjajna publiku koja ih uvek nosi u Pioniru”, obrazložio je Jovović.

Trener Budućnosti nije želeo da komentariše izlaganje starijeg kolege iz Partizana Duška Vujoševića uoči meča 13. kola u kojem je rekao da mu je “interesantna simbioza” Podgoričana i Crvene zvezde, pošto je ista kompanija sponzor i jednima I drugima. Jovović je istakao da ga zanimaju samo teren i sportske stvari.

Mladi strateg kazao je da mu je žao što u Pioniru njegova ekipa neće imati podršku najvatrenijih navijača Budućnosti.
“To je pitanje za organizaciju lige. U statutu lige postoji pravilo po kojem gostujućim navijači može da se ne dozvoli organizovan dolazak na utakmice. Partizan je jednostavno iskoristio to pravilo. Svakako nam je žao nam što Varvari neće biti tu”, kazao je Jovović.

Govoreći o onome što je Budućnost uradila u dosadašnjem toku sezone i onome što je čeka u nastavku, Jovović je istakao da sve ide prema planu, ali i da Podgoričani nemaju nameru da se zaustave.
“Kada je u pitanju Jadranska liga, svesni smo da su Zvezda i Cedevita napravile ekipe koje su projektovane da napadnu trofej. Partizan, Olimpija i mi možemo da iznenadimo. Prvi cilj nam je plasman u plej of, hoćemo da igramo značajnu ulogu. Naravno, u plej-ofu dosta toga zavisi i od trenutne forme, ali ako nam se ukaže šansa, što da ne, probaćemo da izborimo plasman u Evroligu”, iskren je Jovović.

Za povratak u društvo najboljih, u kojem su poslednji put igrali u sezoni 2002/03, crnogorskom šampionu biće potreban plasman u finale plej-ofa.

Podgoričane uskoro očekuje i nastavak takmičenja u Evrokupu, a u Last 32 fazi imaće veoma kvalitetne rivale. 
“Prezadovoljni smo sa svim što smo uradili. Ipak, ritam je takav da igramo mečeve na svaka tri dana i to dosta troši ekipu, a ne nemamo ni previše prostora za trening. Sportski je uvek želeti najviši plasmnan. U Evrokupu smo već ostvarili cilj ulaskom u Last 32 fazu. Imamo baš jake rivale, Banvit, Gran Kanariju i evroligaša Sasari. Tražićemo šansu iz senke i pokušati da napravimo senzaciju”, poručio je trener Budućnosti.

Jovović je na kraju dodao i da mu je drago što je bivši reprezentativac Srbije Ivan Paunić došao u Budućnost. On bi za Podgoričane trebalo da debituje večeras baš protiv svog bivšeg tima, Partizana.
“U prethodnom periodu ostali smo bez dva igrača i morali smo da osvežimo spoljnu liniju. Na tržištu se pojavio Paunić kao opcija koja nam odgovara. Naravno, biće mu potrebno vreme, ali verujem da će pokazati da je pravo pojačanje”, zaključio je Jovović.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Budućnost PodgoricaCrna GoraIgor JovovićJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara