"Jovović"
"Jovović"

Jovović za MOZZART Sport: Partizan je sada novi tim, ali mi smo favoriti u Podgorici!

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.03.15. | 12:44

"Nama je prevashodna ideja da dobrom igrom dođemo do pobede i zadržimo drugo mesto. Tu smo bili veći deo šampionata i zaslužujemo ovu poziciju", rekao je strateg Podgoričana

Jovović

Košarkaše Budućnosti u nedelju očekuje duel sa Partizanom koji će pobedniku doneti mnogo - drugo mesto na tabeli Jadranske lige i prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa. Trener Podgoričana Igor Jovović kaže da je njegova ekipa blagi favorit, ali da će morati da odigra još bolje nego u Beogradu u prvom delu sezone kada je slavila u hali Pionir.

Izabrane vesti

Podgorička ekipa je tokom najvećeg dela sezone bila na drugom mestu, ali je u završnici sezone došlo do određenog pada u formi što su Partizan i Cedevita uspeli da iskoriste.
"Utakmice sa Partizanom su uvek privlačile posebnu pažnju celog regiona. Značaj sledeće utakmice je veoma veliki jer direktno odlučuje o drugom mestu. Nama je prevashodna ideja da dobrom igrom dođemo do pobede i zadržimo drugo mesto. Tu smo bili veći deo šampionata i zaslužujemo ovu poziciju", rekao je Jovović za MOZZART Sport.

U pomenutom meču u Beogradu koji je odigran u decembru prošle godine Budućnost je slavila sa 11 poena razlike, ali je nakon toga Partizan ušao u seriju od 12 pobeda u Jadranskoj ligi. U međuvremenu su se stvari, prema rečima Jovovića dosta promenile.
"Taj meč u Beogradu je bio značajan za nas. U teškom ambijentu smo odigrali zrelo, stavili do znanja šta želimo od prvog minuta. Tada smo zasluženo pobedili, a vodili smo i sa 17 razlike. Okolnosti su sada drugačije, Partizan je vezao 12 trijumfa i podigao formu. Doveli su pleja koji je pokazao da će biti pravo pojačanje, ostali igrači su se podigli. Čeka nas meč koji zahteva da odigramo još bolje nego u Beogradu", objasnio je Jovović.

Ekipa Budućnosti je krajem januara u Podgorici u triler završnici izgubila od lidera Crvene zvezde i posle tog poraza došlo je do pada u formi.
"Da smo dobili taj meč već u tom trenutku bi verovatno otklonili dileme oko drugog mesta. Pored toga, naporna putovanja i igranje Evrokupa su uzeli danak. Međutim u prethodnom periodu smo se  podigli i odigrali dobro protiv Solnoka i Krke. Trebalo je da budemo bolji protiv Cedevite, ali nije lako dobiti u Zagrebu. Ipak, i tu smo aktivno bili u meču sve do nekoliko minuta pre kraja, ali nismo stigli do preokreta", podsetio je mladi crnogorski stručnjak.

Jovović smatra da je njegova ekipa blagi favorit u duelu sa crno-belima i da bi podrška sa tribina hale Morača mogla da bude tas na vagi u korist Budućnosti.
"Imamo blagu prednost, igramo pred domaćom publikom. Do sada smo već pokazali da možemo da se nosimo sa svima u Jadranskoj ligi. Uradićemo sve što je do nas da ostanemo na drugom mestu do kraja ligašakog dela, ali ne bi trebalo zaboraviti da nas posle toga čekaju još teže borbe u polufinalu plej-ofa", istakao je on.

Trener Budućnosti podsetio je da su i prethodni dueli sa Partizanom u Morači donosili veliku borbu i uzbuđenja na terenu, a očekuje neizvestan meč i u nedelju.
"Oba tima će da budu veoma dobro pripremljena i izuzetno motivisana, jer znaju šta donosi taj meč. Imamo dovoljno iskustva, prošli smo dovoljno teške momente da možemo da odgovorimo na pravi način. Nadam se da ćemo svi biti zdravi, kako bi sjajnog rivala oborili na leđa", zaključio je Jovović.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaFK PartizanJadranska ligaIgor JovovićBudućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara