Junajted plaća 15.000.000 evra, samo da Sančez ode

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.05.19. | 09:35

Samo, da li će iko hteti ovog čoveka

Vreme Aleksisa Sančeza na Teatru snova uskoro ističe! 

Posle godinu i po dana prave muke za sve strane Mančester junajted doneo je odluku da se ovog leta po svaku cenu reši Čileanca i tako značajno rastereti klupski budžet, sve zarad najavljene rekonstrukcije tima za budućnost. Ovakav rasplet nije neočekivan jer Sančez ne pruža ni najmanji delić onoga za šta je plaćen. A, plaćen je bezobrazno mnogo. Nedavno se na Alek​sisov račun slio trideset i šesti milion, što je potpuno apsurdno uzimajući u obzir da za godinu i po dana ima svega 30 utakmica u startnoj postavi i da je ove sezone postigao samo jedan ligaški pogodak. Podsetimo, njegova sedmična plata iznosi preko pola miliona evra, a na sve to idu i astronomski bonusi.

Izabrane vesti

Koliko Junajted košta fijasko s Aleksisom? Od ponedeljka čak 36.000.000 evra

Zbog toga je u Mančesteru postignut koncenzus oko toga da se Sančez ovog leta odstrani iz tima, a klub je voljan da plati čak 15.000.000 evra, što je ekvivalent polovine njegove godišnje plate, samo kako bi Čileanac otišao. Junajtedova prva želja je da Sančeza proda negde u inostranstvo, ne da pojača konkurenciju u Premijer ligi, ali pošto je ograničen krug timova koji uopšte mogu da pomisle da plate svojevremeno najboljeg igrača Arsenala, na Old Trafordu bi pristali i na pozajmicu. Za početak. I da tom prilikom isplate pomenutih 15.000.000 evra i tako završe farsu. Takav scenario dao bi Junajtedu šansu da pronađe alternativno rešenje i proda Aleksisa na leto 2020, što bi bilo olakšano ako bi Čileanac uspeo da pronađe svoju staru formu na nekoj drugoj adresi. 

Poslednju reč imaće Ole Gunar Solskjer. Norvežanin je uradio sve što je u njegovoj moći da razigra Sančeza, ali nije u tome uspeo. Na Old Trafordu se čeka i dolazak toliko najavljivanog sportskog direktora, odnosno da Rio Ferdinand odluči da li je spreman za ovaj poziv ili ne. Ako ne bude prihvatio obavezu, Junajted će se po hitnom postupku okrenuti daljoj potrazi, jer Solskjer ne želi da ima ulogu menadžera, već da se bavi isključivo taktičkim i sportskim delom posla. 

Aleksis Sančez je u Junajted stigao krajem januara prošle godine iz Arsenala. Iako se posao vodi kao da je transfer vredan 34.000.000 evra, Junajted i Arsenal zapravo su trampili igrače. Na Emirejts je stigao Henrik Mkitarjan za istu sumu novca, a Sančez je tom prilikom žvrljnuo najveći ugovor u istoriji Premijer lige, zbog čega je ustalasao timski duh. Od tada nekoliko igrača je od Junajteda zahtevalo drastično uvećanje plate, a prednjače Pol Pogba i David De Hea.

Foto: Reuters


tagovi

Aleksis SančezLetnji prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara