"Erera slavi izjednačujući gol"
"Erera slavi izjednačujući gol"

Junajted prvo krčmio ugled, pa potom lagano prošao u četvrtfinale FA Kupa! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.02.15. | 22:34

Trećeligaš Preston poveo u 47.minutu, ali je potom do izražaja došla snaga Crvenih Đavola – 3:1

Erera slavi izjednačujući golPalac okrenut nadole bio je spreman kako bi verodostojno opisao trenersko ostvarenje Luisa Van Gala, ali su se Crveni đavoli na vreme prenuli u Prestonu i izbegli jednu od najvećih blamaža u novijoj istoriji kluba. Iako su ove sezone postala specijalisti da usrećuju „male“, fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se u četvrtfinale FA Kupa posle preokreta i pobede nad trećeligašem Prestonom-3:1.

Hodali su po ivici žileta Vejn Runi i drugovi, skoro sat vremena krčmili ugled, ali su na vreme spoznali da bi ekstremno motivisani domaćin mogao da ih izbaci na slepi kolosek. Kako je izgledala igra Junajteda u prvom poluvrmenu najbolje ilustruje sledeći podatak: Đavoli nisu imali šut u okvir gola Prestona. Klub za koji je na pozajmici igrao i Dejvid Bekam demonstrirao je osnovne postulate igre ostrvskih niželigaša. Kao da sutra ne postoji domaći fudbaleri su nasrtali na prepotentne goste, pokidavši sve niti u njihovoj igri. Toliko da je legendarni as Junajteda Geri Nevil zavapio na poluvremenu:
„U igri Junajteda ne vidim dozu rizika. Nema ni strasti“, poručio je Nevil.

Izabrane vesti

Za odvažnu igru, na krampon i lakat više, Preston je nagrađen u 47.minutu. Efektnu kontru člana Lige 1 na pravi način završio je preciznim udarcem Leird i doveo u trans navijače domaćina. Sa pogledom koji se gubio negde u daljini Van Gal je gledao očajnu igru izabranika, ali je onda načinio potez koji ga je spasao neviđene bruke. Umesto indisponiranog Falkao u igru je ubacio Ešli Janga. Upravo je krilni fudbaler iskreirao akciju koju je otrovnom kilfom završio Erera.

Duh domaćih fudbalera bio je slomljen u 68.minutu. Kasnije su Felaini i Vejn Runi iz jedanaesterca potvrdili plasman Junajteda u četvrtfinale FA Kupa, zakazavši meč sa Arsenalom.  Istina, u tešku pobedu nad Prestonom „ugradio“ se i golam De Hea koji je odbranio zicer pri vođstvu domaćina od 1:0


tagovi

Vejn RuniPreston Nort Endmeđunarodni fudbalMaruane FelainiLuis Van GalEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara