""
""

Junajted strepeo, a onda je Rašford slomio Nortempton! Paje u 96. minutu spasao Vest Hem od četvrtoligaša, Siti gazi i bez udarnih igli (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 21.09.16. | 22:50

Totenhem torpedovao Džilingem, Hal iznenadio Stouk! Sautempton rutinski, Jokanov Fulam završio takmičenje, Sanderlend slavi Padija Meknera

Jedan klub iz Mančestera rutinski, drugi je drhtao više od sat vremena. Sautempton protiv Kristal Palasa kao protiv drugoligaša, uz laganih 2:1, dok se Jokanov Fulam oprostio od takmičenja, a Vest Hem čekao poslednju sekundu za prolaz dalje. Siti Pepa Gvardiole bez problema je prebrodio gostovanje Svonsiju u trećoj rundi Liga kupa i sa 2:0 obezbedio plasman u narednu fazu, dok je Junajted Žozea Murinja morao da doda gas do daske ubacivanje Markusa Rašforda i Zlatana Ibrahimovića kako bi preskočio trećeligaša Nortempton i slavi sa 3:1. 

Izabrane vesti

Da u redovima Crvenih đavola definitivno nešto ne štima bilo je evidentno i u meču viđenom na Siksfildu. Mada rezultat možda ne govori tako, ali Murinjov sastav ponovo je izgledao bledo, a u pojedinim trenucima i kao da se muči protiv tima daleko nižeg kvaliteta. 

Fudbaleri Nortemptona definitivno mogu da budu zadovoljni pruženim otporom, a strelac utešnog gola Aleks Revel zauvek će pamtiti trenutak kada je sa bele tačke matirao Serhija Romera u finišu prvog dela utakmice. Uzeo je samouvereno zalet Revel i prevario Romera tako što ga je poslao u potpuno suprotnu stranu, a gol je proslavio sa saigračima, ali i sa suzama u očima. Bio je to emotivni trenutak za momka koji nikada dosad nije imao priliku da zatrese mrežu jednog tako velikog kluba kao što je Mančester junajted. 

Pre toga vođstvo Junajtedu doneo je Majkl Kerik prvim pogotkom posle više od 500 dana posta. A kada je Revel poništio njegov hitac, Murinjo je bio primoran da potpuno nenadano u vatru pošalje i Rašforda i Ibrahimovića.

To je brzo dalo rezultat, jer igrači Nortemptona nisu mogli dugo da izdrže paklene nalete sa svih strana. Sve do 68. minuta trajala je velika neizvesnost na Siksfildu, a onda je zlatni tinejdžer Junajteda preuzeo stvari u svoje ruke. Prvo je Rašford bio asistent kod golčine Andera Erere, a onda je u 74. minutu iskoristio katastrofalnu grešku golmana Adama Smita i Ererinu asistenciju od preko 50 metara pretvorio u pogodak za definitivnu pobedu Junajteda. Bio je to njegov premijerni pogodak u Liga kupu, čime je nastavio nestvarni niz posle debitantskih golova u Premijer ligi, evropskim takmičenjima i za reprezentaciju Engleske. 

Baš kao i Murinjo i Gvardiola je za susret sa Svonsijem promešao karte, iako je imao daleko teži posao. Ali, dok u Junajtedu kola „štucaju“, kod Građana idu sasvim solidno i u rezervnom sastavu.

Mada je Svonsi uspeo da izdrži celo jedno poluvreme, na samom otvaranju drugog dela dogodila se akcija mlade nade Angelina i zaboravljenog Gaela Klišija, koja je krunisana pogotkom posle odbitka.

Nepunih dvadeset minuta kasnije zavesu je spustio talentovani 19-godišnjak Aleiš Garsija nakon asistencije Hesusa Navasa. Ali, tu nije bio kraj. U poslednjim trenucima susreta Gilfi Sigurdson je poslao neodbranjiv udarac ka Viliju Kabaljeru i doneo samo utešni, ujedno i oproštajni pogodak za Labudove.

Gvardiola je duel sa Svonsijem iskoristio da pruži šansu i Leroju Saneu, ali i talentovanim igračima poput Dijaza, Adarabioja i Angelina

Takmičenje je završio i Fulam Slaviše Jokanovića, pošto su sa Krejven Kotidža nasmejani kući otišli igrači Bristol Sitija - 2:1. 

A sve je tako dobro krenulo po Fulam, pošto je Lukas Pijazon doveo domaćina u prednost u 14. minutu. Ipak, bio je to praktično i jedini period dobre igre Fulama. Sve do kraja susreta postojalo je samo jedno ime – Bristol Siti. A gosti su do pogotka vrednih preokreta i prolaza dalje postigli u poslednjim sekundama oba poluvremena.

Prvo je Aron Vilbraham to učinio u 45, a onda i Tami Abraham u 90. minutu meča. Prelomni trenutak meča dogodio se u 51. minutu, kada je Koli Vudrou promašio jedanaesterac i tako presudio Fulamu. 

Potpuno neverovatan meč viđen je u duelu Vest Hema i četvrtoligaša Akringtona, koji je završen golom Dimitrija Pajea u šestom minutu nadoknade za minimalnih 1:0! 

Šta se desilo sa Čekićarima koji su prošle sezone bili strah i trepet za sve najveće klubove u Premijer ligi?!

LIGA KUP - 3. RUNDA:

Sreda:

KPR – Sanderlend 1:2 (0:0)
/Sandro 60 – Mekner 70, 80/

Vest Hem – Akrington 1:0 (0:0)
/Paje 90+6/

Sautempton - Kristal Palas 2:0 (1:0)
/Ostin 33 penal, Hesket 63/

Fulam - Bristol Siti 1:2 (1:1)
/Pijazon 14 – Vilbraham 45, Abraham 90/

Nortempton - Mančester junajted 1:3 (1:1)
/Revel 42 – Kerik 17, Erera 68, Rašford 74/

Svonsi – Mančester Siti 1:2 (0:0)
/Sigurdson 90+3 – Kliši 49, Garsija 68/

Totenhem – Džilingem 5:0 (1:0)
/Eriksen 31, 48, Jansen 51 penal, Onoma 65, Lamela 68/

Stouk – Hal 1:2 (1:1)
/Arnautović 24 – Mejson 45, Henriksen 90+1/

Utorak:

Not. Forest - Arsenal 0:4 (0:1)
/Džaka 23, Pereu 60pen, 71, Okslejd-Čembrlen 90+3/

Lids - Blekburn 1:0 (0:0)
/Vud 85/

Everton - Norič 0:2 (0:1)
/Nejsmit 41, Marfi 74/

Derbi - Liverpul 0:3 (0:1)
/Klavan 24, Kutinjo 50, Origi 54/

Brajton - Reding 1:2 (0:1)
/Hemed 85 - Kvin 32, Svift 54/

Njukasl - Vulverhempton 2:0 (2:0)
/Riči 29, Gufran 31/

Lester - Čelsi 2:4 (2:1; 2:2)
/Okazaki 17, 34 – Kejhil 45+2, Aspilikueta 49, Fabregas 92, 94/

(FOTO: Action Images)


tagovi

SautemptonSanderlendPremijer ligaMarkus RašfordMančester SitiMajkl KerikGael KlišiEvropaEngleskaDimitri PajetAnder Herera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara