""
""

Juniori Partizana neslavno završili kvalifikacioni turnir Evrolige

Vreme čitanja: 1min | ned. 26.02.17. | 14:15

Crno-beli zauzeli poslednje mesto nakon poraza od Makabija

Juniori Partizana nisu se proslavili na ovogodišnjem kvalifikacionom turniru Evrolige u Beogradu, pošto su na kraju zauzeli poslednje mesto u konkurenciji osam timova. U susretu za sedmu poziciju mladi tim crno-belih nadigrao je Makabi rezultatom 81:73 (19:14, 24:20, 10:20, 28:19).

Izabrane vesti

Svojeručni potpis na oproštajnu pobedu izraelskog tima stavio je talentovani Amit Ebo sa 31 košem (7/14 za tri), čemu je dodao još po četiri skoka i asistencije, uz po tri ukradene i izgubljene lopte. 

Mada su crno-beli u poslednjih deset minuta utakmice ušli s minimalnih 54:53, Ponos Izraela je brzo postavio stvari na svoje, uzeo osetnu prednost i istu sačuvao do poslednjeg zvuka sirene. Makabi je serijom 10:2 stigao do dvocifrenog vođstva (70:60), pre svega zahvaljujući tome što je Ebo vezao dve trojke, da bi mu se brzo priključio i Ejdan Alber sa još jednim dalekometnim hicem. A onda je tačku stavio upravo Ebo novom trojkom, čime je zaustavio novi nalet Partizana. 

Crno-bele su dugo vukli talentovani Ljubo Popović i Tadija Tadić, ali bez pomoći ostatka ekipe ostali su bez daha u finišu. Na kraju su imali po 16 koševa, dok je Aleksa Popović skupio četiri poena, ali čak 12 skokova i šest podeljenih dodavanja.

Partizan je ostao jedini tim u ovim kvalifikacijama bez pobede. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK PartizanAdidas next generation turnir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara