Juve ima rezervne planove za Mandžukića i Džana, Belgijanac ih odjavio

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.04.18. | 12:44

Kako će izgledati prelazni rok Bjankonera

Još jedna sezona u Ligi šampiona se završila neuspešno za Juventus. I to na način koji najviše boli. A u Torinu su opsednuti osvajanjem ovog takmičenja u kojem su čak pet puta gubili u finalima u poslednjih 20 godina. Zato je izvesno da će narednog leta biti brojnih promena u igrčakom kadru i da će ekipa biti podmazan svežom krvlju.

Pored već ranije kaparisanog Atalantinog tandema Kaldara - Spinacola, Juve je odavno naciljao Emrea Džana iz Čliverpula kao luksuzno pojačanje za letnji prelazni rok. Nemcu ističe ugovor sa Liverpulom, već mesecima pregovara sa Starom damom, ali još nije prihvatio njene finansijske uslove očekujući neku izdašniju ponudu iz Bajerna ili Mančester Sitija. Juventus ga neće još dugo čekati i spremio je alternativne planove.

Izabrane vesti

Mete Juventus su Adrijen Rabio (PSŽ), Musa Dembele (Totenhem) i Aron Ramzi (Arsenal). Od njih trojice, Velšanin izgleda kao najrealnija opcija. PSŽ neće pustiti tek tako Rabioa, dok bi Dembele možda i mogao da napusti Totenhem ako mu Juve ponudi više para. Ramzijev ugovor sa Arsenalom se završava 2019. godine i ako ga ne produži, naredno leto je poslednja rilika za Vengera da inkasira novac od obeštećenja.

Loša vest za Juventus je da ih je odjavio belgijski vezista Denis Prat iz Sampdporije koji igra odlično ove sezone. On ima otkupnu klauzulu od 25.000.000 evra, Juventus ga želi, ali on očigledno ima drugačije planove.
“Trenutno nemam u planu da napustim Sampdoriju. Čitam u novinama o interesovanju većih klubova, svakako da prija i dokazuje da sam na dobrom putu, ali želim da ostanem u Sampdoriji”, rekao je Prat.

Druga Juventusova briga je status Marija Mandžukića. Protiv Reala se videlo koliko je Hrvat dragocen za Alegrijev tim, ali on se suočava sa mnogo unosnijim ponudama iz Turske i Kine. Ima 31 godinu i ovo mu je možda i poslednja prilika za zabode ugovor karijere. Juve je sreman i na tu opciju, a ako ode Mandžukića, dvojica igrača figururaju kao moguće zamene.

Jedan je Alvaro Morata koji je imao dve sjajne sezone u Juventusu na pozajmici pre nego što se vratio u Real iz kojeg je letos prešao u Čelsi. U Engleskoj mu ne ide najbolje i povratak u Italiju bi mogao da ga vrati u nekadašnju formu. Takođe, supruga mu je Italijanka kojoj se ne sviđa život u Engleskoj, tako da je i to bitan faktor.

Druga opcija je Antoni Marsijal koji je nezadovoljan ulogom kod Murinja u Mančester Junajtedu i odbio je produženje ugovora koji mu ističe 2019. godine. Crveni đavoli traže oko 60.000.000 evra za njega, ali bi mogli da pristanu i na popust jer Francuz bi godinu dana kasnije mogao da ode bez obeštećenja.

(FOTO: Action images)


tagovi

Antoni MarsijalEmre DžanDenis PratAlvaro MorataAron RemziMusa Dembele

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara