""
""

Juve se ozbiljno naoštrio za januar: Posle Lavecija mete su vezista Sevilje i štoper Bajerna

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.11.15. | 10:22

Jasno je da letos nije dovoljno urađeno na fudbalskoj pijaci i da su Staroj dami neophodna zimska pojačanja ako želi da se vrati u trku za "skudeto"

Juventus će ozbiljno morati da poradi na januarskom prelaznom roku. I ispravi greške koje je napravio letos. Jesenji deo sezone je pokazao da Pirlo, Tevez i Vidal nisu zamenjeni na adkevatan načćin i da je Juve letos vukao pogrešne poteze na fudbalkoj pijaci.

Izabrane vesti

Od pojačanja je iskočio samo Dibala koji se pokazao kao ozbiljno pojačanje, Kedira je ostavio solidan utisak, svi ostali su pod velikim znakom pitanja. Kvadrado, Mandžukić, Lemina, Ernanes i Aleks Sandro nisu napravili razliku na terenu zbog koje su dovedeni.

Zato Juventus ima ozbiljne planove za januarski prelazni rok. Kao što ste imali priliku da čitate prethodnih dana, na korak od prelaska u Torino je Ezekijel Laveci kojem na kraju sezone ističe ugovor sa Pari Sen Žermenom i u poodmaklim je pregovorima sa Starom damom. Ali to nije sve.

Mediji na Apeninima otkrivaju da Juve ima još dve mete za januar. Prva je Bajernov štoper Mehdi Benatija koji je nezadovoljan minutažom u Minhenu i tretmanom kod Gvardiole (samo dve utakmice u Bundesligi i jedna u Ligi šampiona ove sezone) i najradije bi se vratio u Italiju gde je igrajući za Udineze i Romu bio jedan od najcenjenijih igrača u ligi. Benatija bi pojačao konkurenciju Barzaljiju, Bonućiju i Kjeliniju, a to bi vrlo verovatno značilo i odlazak mladog Danijelea Ruganija koji nije dobio šansu kod Alegrija, a želi ga Napoli.

Pored Benatije, želja Juventusa je i argentinski vezista Ever Banega. On se fudbalski preporodio u Sevilji posle ne baš slavne epizode u Valensiji i postao je jedan od traženijih veznih fudbalera u Evropi. Ono što je posebno zanimljivo kod njega je da mu ugovor ističe narednog leta što ga čini idealnom metom. Ipak, Juve će imati i konkurenciju u vidu Mančester Sitija koji takođe želi Banegu.

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija AMehdi BenatijaJuventusItalijaEzekijel LaveciEvropaEver Banega

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara