"Junak meča - Luka Milunović"
"Junak meča - Luka Milunović"

Kad je teško Milunović! Zvezda slavila u Jagodini (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 02.05.13. | 20:46

Kardinalne greške golmana Bondžulića i Bajkovića. Crveno-beli se u poslednjih 25 minuta branili sa igračem manje

Junak meča - Luka MilunovićTačno je da tehnički nije savršen sa loptom, niti se protivnici plaše njegove hitrine, ali Luka Milunović je uvek tamo gde treba. I to onda kada je najpotrebnije! Mladi fudbaler Crvene zvezde još jednom je bio čovek odluke i svom timu doneo tri preko potrebna boda u šampionskoj trci. U derbiju 26. kola Superligi, na stadionu pod Đurđevim brdom, Jagodina – Crvena zvezda 2:3 (1:2).

Činilo se da će Zvezda posle dobre partije raspoloženog Kadua mnogo ranije rešiti pitanje pobednika i zadržati korak za Partizanom u šampionskoj trci, ali uporni Ćurani nisu odustajali, pa su Beograđani od gotovog umalo napravili veresiju.

Izabrane vesti

Međutim, dok su domaći još proslavljali izjednačenje koje im je poklonio nespretni Boban Bajković Zvezda je uspela da stigne do odlučujućeg gola.

Filip Kasalica je iz dva pokušaja uspeo da na suprotnoj stativi pronađe usamljenog Milunovića, koji je podmetnuo nogu i zatresao praznu mrežu za kako se ispostavilo konačnih 3:2.

Nimalo atraktivan gol, ali i te kako bitan. Kao što je bio i Milunovićev gol za 1:0 protiv BSK-a, 2:1 protiv Novog Pazara i 2:1 protiv Javora. Šesti gol 20-godišnjeg napadača Zvezde, koji je direktan "krivac" za čak 12 bodova crveno-belih!

Prvi gol za Zvezdu u Jagodini bio je delo Kadua, ali podjednake "zasluge" pripadaju i golmanu Jagodine Igoru Bondžuliću, koji je ispuscao loptu pravo na noge Brazilca. Kadu je iskoristio kiks rivala, smireno prišao kaznenom prostoru i sa ivice prevario Bondžulića za 1:0.

Zvezdin plejmejker se istakao i u 25. minutu kada je kao na tacni poslužio Daudu, koji je, između dvojice čuvara, skočio i glavom i drugi put primorao Bondžulića na kapitulaciju.

I tek tada je Jagodina zaigrala kako ume što joj se vrlo brzo vratilo. U 39. minutu je Filip Arsenijević maj storski centrirao spoljnim delom kopačke, a najbolji strelac Superlige Miloš Stojanović izmakao pažnji čuvara, sjajno trznuo i matirao Bajkovića za 15. pogodak u sezoni.

Radost fudbalera JagodinePočetkom drugom poluvremena Gradski stadion je proključao, a igra se zakuvala.

U 51. minutu centaršut Milana Đurića iz slobodnog udarca, Bajković je "cenio" putanju lopte i napravio kardinalnu i komičnu grešku - 2:2!

Ali, za razliku od nekih ranijih vremena u kojima je Zvezda lako tonula posle primljenih golova, u Jagodini je usledila momentalna reakcija – već pomenuta akcija Kasalice i Milunovića i spasonosni gol.

Daleko od toga da je u tom trenutku sve bilo gotovo, obzirom da je u 65. minutu Marko Vešović nesmotreno uleteo u noge Dejanu Đeniću i zaradio drugi žuti karton posle čega se Zvezda preorjentisala na defanzivu.

Rikardo Sa Pinto bio je prinuđen da poslednjih 10 minuta igra sa petoricom defanzivaca što mu se desilo prvi put od dolaska u Zvezdu. Taktika se, ipak, isplatila, pa je Zvezda ostala na minus dva u odnosu na večite rivale iz Partizana.

Sva je prilika, o šampionskoj kruni odlučiće večiti derbi. Možda je tako i najpravednije.

JAGODINA – CRVENA ZVEZDA 2:3 (1:2)
/Stojanović 39, Đurić 51 - Kadu 4, Dauda 25, Milunović 52/Trener golmana Srđan Maksimović teši Bobana Bajkovića

Stadion: Gradski;
Gledalaca: Oko 15.000;
Sudija: Vlado Glođović;

Jagodina: Bondžulić, Dukić, Ilić (od 9’ Mihajlović), Živanović, El Monir, Damjanović, Gogić, Đurić, Đenić (od 76’ S. Stojanović), Arsenijević (od 81’ Stojkov), M. Stojanović;

Crvena zvezda: Bajković, Vešović, Mikić, Spajić, Petković, Milivojević, Milijaš, Kasalica, Kadu (od 63’ Mijailović), Milunović (od 67’ Pantić), Dauda (od 81’ Mladenović).

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Inače, u drugoj utakmici 26. kola koja se igrala od 19 sati Vojvodina je savladala Rad sa minimalnih 1:0 i tako praktično izbrisala nadu Građevinara da će se sledeće sezone takmičiti u Evropi.

Jedini gol na utakmici koja je nekako protekla u senci predstojećeg finala Kupa između Vođe i Jagodine postigao je u 81. minutu utakmice Miroslav Vulićević posle sjajnog proigravanja Marka Poletanovića.
"Znao sam da će biti teška utakmica. Dodatan problem nam je predstavljalo to što je igračima finale Kupa bilo u glavi, ali smo imali jako dobru proveru. Ađuru i Vranješ su bili na testu, jer su se vratili u tim, ali nisu zadovoljili. Spora igra, bez agresivnosti u prvom poluvremenu. Kosović i Gaćinović su uneli malo života u igru. Sve pohvale za Uroša Đurđevića, pravio nam je velike probleme, ali smo uspeli da odolimo. Značajna pobeda za nas", sumirao je posle meča trener Vojvodine Nebojša Vignjević da bi se Radov Marko Nikolić nadovezao.
"Čestitke na bodovima. Ova utakmica je jako ličila na prvu utakmicu na Banjici s tim  da se ekipa Vojvodine u međuvremenu pojačala, a Rad je oslabljen odlascima Kojića i Luke. Imali smo i probleme sa žutim kartonima... Mislio sam da će ovaj iznuđeni sastav moći više, ali smo mnogo grešili u pasovima, pa je izgledalo kao da smo došli da se branimo. Tvrda utakmica, jako teška za gledanje. Nadali smo se da ćemo se približiti Jagodini, ali nam to nije uspela". 

SUPERLIGA – 26. kolo:

OFK Beograd – Radnički 1923 1:0 (1:0)
/Grbić 15/

Partizan – Radnički Niš 3:1 (1:0)
/Volkov 16, Mitrović 77, 90+1 – Binić 51/

Vojvodina – Rad 1:0 (0:0)
/Vulićević 81/

Jagodina - Crvena zvezda 2:3 (0:2)
/Stojanović 39, Đurić 51 - Kadu 4, Dauda 25, Milunović 52/

Subota:
17.00: Sloboda – Novi Pazar
17.00: Hajduk - Javor
17.00: Donji Srem - Smederevo
17.00: BSK - Spartak

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Abiola DaudaFK Crvena zvezdaJagodinaKaduLuka MilunovićMarko PoletanovićMilan ĐuričićMiloš StojanovićMiroslav VulićevićRadSrbijaSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara