""
""

Kad je teško - Musa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.04.17. | 16:55

Fenerbahče pogotkom u nadoknadi stigao do pobede nad Rizeom (2:1) i na korak od Lige šampiona

Bilo je gusto, ali je opet Musa Sou bio spasilac Fenerbahčea. Sekunde su delile fudbalere Rizea od važnog boda u borbi za opstanak, i to sa igračem manje, ali je golgeter Kanarinaca iskoristio umor odbrane gostiju i u trećem minutu nadoknade doneo važnu pobedu - 2:1 (1:1).

Izabrane vesti

Značajna je jer se Fener njome približio na bod Bašakšehiru i svim srcem će navijati za Bešiktaš od 18 časova kako bi taj poredak ostao i posle ovog kola. To bi Feneru dalo realne šanse da u preostalih pet kola dođe do druge pozicije i plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Lepo je počelo po Fener, već u trećem minutu posle centaršuta se leve strane Sou je sjajno skočio i glavom doveo domaćina u prednost. Ipak, tim Dika Advokata se svojski potrudio da oteža sebi posao posle greške Slovenca Matiča Finka koju je Ajnaoglu iskoristio da poravna rezultat u 14.

Dugo je Rize odolevao. Pritisak Fenerbahčea bio je žestok uz drugom poluvremenu, ali je odbrana gostiju odolevala. Ipak, u prvom minutu nadoknade prvo je isključen štoper gostiju Sadan, a samo dva minuta kansnije posle sjajne akcije, Emenike je glavom proigrao Soua, a ovaj majstorski postigao svoj 11. gol u sezoni vredan tri boda.  

Super Lig, 29. kolo

Petak
Gacijantep - Karabuk 0:0

Subota
Kajzeri - Alanja 3:0 (1:0)
/Mabijala 19, Veliton 62, 83/

Nedelja
Kasimpaša - Akisar 0:2 (0:0)
/Vaz Te 46, Adin 65/

Fenerbahče - Rize 2:1 (1:1)
/Sou 3, 90+3 - Ajnaoglu 14/

18.00: Adana - Antalija
18.00: Bašakšehir - Bešiktaš

Ponedeljak
19.00: Bursa - Galatasaraj
19.00: Osmanli - Konja

TABELA:

(FOTO: Action Images) 


tagovi

FenerbahčeMusa SouSuper ligTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara