""
""

Kad udari FIFA virus: Udineze ostao bez šestorice golmana!

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.10.14. | 15:59

Neverovatan slučaj da je šest čuvara mreže otišlo na reprezentativne obaveze

Pojava poznata pod nazivom “FIFA virus” kada igrači napuštaju klubove zbog reprezentativnih obaveza često ume da bude problem za mnoge klupske trenere. Najvećim svetskim klubovima poput Bajerna, Barselone ili Reala na reprezentativne obaveze odlazi po 15 ili 20 fudbalera tako da njihovi treneri često nemaju uslove da odrade normalan trening.

Izabrane vesti

Međutim, ono što se danas desilo Udinezeu je poprilično bizarna situacija. Zebrete nisu veliki klub kao što su gore pomenuti i obično nemaju problem sa “FIFA virusom”, a trenutni reprezentativni termin su ostali bez dvojice igrača (Murijel i Kone), ali i bez čak šestorice golmana!? Verovatno nezabeležen slučaj u evropskom fudbalu…

Prvi golman Orestis Karnezis je pozvan u reprezentaciju Grčke. Njegova aletrnativa Željko Brkić je u nacionalnom timu Srbije. Supertalentovani Simone Skufet koji bi verovatno bio prvi golman da nije doživeo povredu na početku sezone se oporavio i pozvan je u selekciju Italije za igrače do 19 godina. Interesantno je da je u istu reprezentaciju pozvan i Aleks Meret, prvi golman Udinezeovog omladinskog tima, popularne Primavere. Ni tu nije kraj. Stramaćoni ne može da računa ni na ostale omladince. Mladi Matija Radikon je otišao na okupljanje slovenačke reprezentacije do 19 godina, a Samuele Perizan je u selekciji Italije do 18 godina!

Tako su Stramaćoni i njegov asistent Stanković ostali bez šestorice golmana, a da stvari bnudu gore danas ih očekuje prijateljski meč sa Volfsbergerom. Ipak, zahvaljujući spletu čudnih okolnosti imaju i sedmog golmana!?

Mrežu Zebri će danas čuvati hrvatski golman Ivan Kelava. On je pre godinu dana kupljen od zagrebačkog Dinama, ali nije ostavio dobar utisak. U konkurenciji Karnezisa, Skufeta i Brkića, nije se nametnuo prošlog leta i klub ga je poslao na pozajmicu u redove novog drugoligaša Karpija. Kelava je pristao na transfer jer su mu u Karpiju garantovali da će barniti u prvoj postavi. Međutim, kada je došao sačekalo ga je neprijatno iznenađenje. Karpi je na pozajmicu doveo i Brazilca Gabrijela, inače trećeg golmana Milana i obećao mu isti status!?

Kelava se naljutio, napustio klub i posle nekoliko dana se vratio u Udineze. Međutim, problem je bio što je prelazni rok već završen, Stramaćoniju nije bio potreban i klub ga nije registrovao. Prijateljski mečevi poput ovoga su mu ostali kao jedina nada, a Stramaćoni je verovatno danas srećan što je Karpi naljutio Hrvata natregao ga da se vrati u Friuliju. Inače, ne bi imao golmana…

Od početka sezone se pisalo o problemu viška golmana u Udinezeu, ali se ispostavilo da u određenim situacijama kao što je ova Stramaćoni ima deficit sa čuvarima mreže.

Prošlog leta Udineze je hteo da proda Karnezisa u Benfiku, ali je dolazak Žulija Cezara pokvario posao. Brkić je takođe bio planiran za prodaju, ali nije stigla konkretna ponuda. Skufeta je želeo Atletiko Madrid, ali vlasnici kluba - familija Poco - su odbili ponudu nadajući se da će biti završeni poslovi oko Kranezisa ili Brkića. To se nije desilo i ostali su sa tri kvalitetna golmana.

Skufet je najtalentovaniji mladi golman Evrope i potencijalna “zlatna koka” crno-belih, pa je klub u problemu kako da svima raspodeli minutažu. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Andrea StramaćoniEvropaItalijaOrestis KarnezisSerija ASimone SkufetUdinezeŽeljko Brkić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara