"Pardju i Kuman"
"Pardju i Kuman"

Kada povedu, Svrake i Sveci su bolji čak i od Čelsija, Sitija i Junajteda (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.12.14. | 13:22

Njukasl i Sautempton nijednom ove sezone u Premijer ligi nisu ispustili prednost kada su prvi poveli

Pardju i KumanPre početka sezone niko nije očekivao od Sautemptona i Njukasla da budu među glavnim kandidatima za plasman u evrokupove naredne godine, ali su oni formom u kojoj se nalaze stvarno zaslužili pozicije na kojima su. Ono što karakteriše i jedne i druge je neverovatna koncentracija u igri i želja da se bore za svaku loptu. Naime, ni Svrake ni Sveci nisu ispustili nijedan bod kada su prvi postigli gol na nekom meču.

Način na koji je počela Njukaslova avantura u avgustu svi njegovi navijači i igrači želeće što pre da zaborave. Uzeli su svega četiri boda u prvih sedam kola. Međutim, onda su u potpunosti proradili i uterali strah u kosti svakom protivniku koji im izlazi na megdan. Dovoljno je reći da su oni prva i zasad jedina ekipa koja je ove sezone pobedila moćni Čelsi, a skinula je skalp i aktuelnom šampionu Mančester Sitiju u Liga kupu.

Izabrane vesti

Prva pobeda u sezoni došla je na meču s Lesterom, kada je Gabrijel Obertan na asistenciju Papisa Sisea spasao Alana Pardjua otkaza. 

Posle tog meča nanizali su čak četiri pobede i iz borbe za opstanak preselili se u onu mnogo popularniju - borbu za evrokupove. Žrtve tog sjajnog niza postali su Totenhem (na Vajt Hart Lejnu), Liverpul, Vest Brom i Kvins Park Rendžersi. Usledio je poraz od moćnog Vest Hema i remi sa Barnlijem, da bi po prvi put u sezoni pao neustrašivi Čelsi.

I Sautempton je tim koji kada povede zna da čuva prednost, s tim što je njega kriza umesto na početku sezone, zadesila pred Božić, pošto je pre pobede u prošlom kolu nad Evertonom naređao čak četiri poraza.

Potezi koje je na leto povukao Ronald Kuman na transfer pijaci ispostavili su se kao fantastični. Dušan Tadić i Gracijano Pele ne samo da su u potpunosti zamenili Pola Lamberta i Adama Lalanu, već su i unapredili igru Svetaca u odnosu na prošlu sezonu. Ista priča kao i sa Njukaslom. Čak ni najboljim timovima u ligi nije prijatno kada na drugoj strani vide Frejzera ForsteraJošidu, Šniderlina i kompaniju. Nijedna ekipa iz vrha tabele osim gorepomenutih ne može da se pohvali ovakvim učinkom.

Čelsi je postigao prvi gol na meču sa Mančester Sitijem, ali su Građani došli do boda na tom meču. Pelegrinijev tim je takođe na jednoj utakmici ispustio prednost, vodio je protiv Arsenala golom Serhija Aguera, ali je meč na kraju završen s rezultatom 2:2.

Kada već nabrajamo, treba se osvrnuti i na trećeplasirani Mančester junajted, koji je na meču protiv Lestera poveo, ali je zbog nekoliko sudijskih grešaka i blistavog meča Džejmija Vardija izgubio sav plen protiv Lestera (5:3).

Ni Vest Hem se ne može pohvaliti stoprocentnim učinkom na utakmicama kada je prvi postizao golove, jer je on na taj način izgubio bodove baš od Sautemptona. Takođe ni Arsenal (2:2 sa Halom, 1:2 u Svonsiju, oba puta poveli preko Sančeza). Totenhem je vodio protiv Njukasla, pa onda izgubio, a ispustio je i dva boda u dvoboju sa Sanderlendom. 

Ko god da je pre sezone sumnjao u Alana Pardjua i Ronalda Kumana nije bio u pravu. Šta vi mislite, koliko Sveci i Svrake visoko mogu da polete pre nego što i definitivno padnu?

(FOTO: Action images)

 

tagovi

Alan PardjuDušan TadićEngleskaEvropaFrejzer ForsterGabrijel ObertanGracijano PelePapis SisePremijer ligaRonald KumanSautemptonTim Krul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara