Kakav obrt! Ikardiju ponuđena duplo veća plata, Inter bi da ga proda najvećem rivalu

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.02.19. | 09:24

Jedno je sigurno, Argentinac ostaje u Seriji A

Novo poglavlje u sapunici radnog naslova „Gde će Mauro Ikardi“. Inter polako gubi bitku za produžetak saradnje sa kapitenom, što je jasan signal konkurenciji da uđe u trku za njegov potpis i pokuša već sad, dok je stvar vruća, da ga obezbedi za narednu sezonu, a prva konkretna ponuda Argentincu stigla je sa juga Italije.

Ako je verovati tamošnjim medijima, Napoli je zagrizao za jednog od najboljih napadača Serije A i spreman je da probije finansijske limite samo da bi ga dobio, čime bi ostvario dvostruku korist. Em bi dobio snažno uporište u šampionskim ambicijama, em bi direktno oslabio jednog od glavnih takmaca. Zato je predsednik Aurelio de Laurentis ponudio Ikardiju novac koji Nerazuri nikad nisu ili neće. Čak 9.000.000 fiksne plate i preostala 2.000.000 kroz bonuse zavisno od broja golova i eventualih trofeja. Suma od 9.000.000 evra je tačno duplo veća od one koju Maurito zarađuje na „Đuzepe Meaci“ po slovu aktuelnog, a nadmašuje i ponudu Intera za novim ugovorom. Milanski gigant je pred Ikardija i njegovu suprugu i agenta Vandu Naru stavio poslednju ponudu od 6.500.000 evra, koja bi kroz premije mogla nekako da se popne i na celih 9.000.000, ali to ni izbliza nije konkurentno Napolitancima.

Izabrane vesti

Ideja kluba sa San Paola da angažuje Ikardija u predstojećem prelaznom roku potekla je od trenera Karla Ančelotija, ruku na srce ima sličan profil u sadašnjem igračkom kadru, ali Arkadijuš Milik je tokom karijere često kuburio sa povredama i nije pouzdan u tom smislu, pa su Napolitanci rešeni da pokušaju sa Maurom. U tom slučaju Ikardi bi postao drugi najplaćeniji igrač lige, iza neprikosnovenog Kristijana Ronalda (31.000.000 evra godišnje u Juventusu), a ko zna kakve bi poteze u nastavku morao da vuče De Laurentis, pošto u svlačionici Napolija trenutno najviše zarađuje Lorenco Insinje (4.600.000 evra), dok je odmah iza Dris Mertens (4.000.000), a oni su na neki način simboli ovog kluba.

Dok Napoli mami Ikardija basnoslovnom ponudom, deo italijanskih medija uverava da Inter u tajnosti sprovodi plan da ga proda ni manje, ni više, nego u – Juventus!? Još od leta 2018. koketirali su čelnici Stare dame i Vanda Nara, bilo je diminh signala sa obe strane, a nezadovoljstvo Maurita tretmanom na „Meaci“ i želja da osvaja trofeje, bori se za Ligu šampiona, ta sportska ideja, možda nadvisi finansijsku. Štaviše, šuška se da baš Nerazuri zagovaraju prelazak u Torino, uvereni da crno-beli bez problema mogu da plate 110.000.000 evra, koliko iznosi otkupna klauzula u aktuelnom ugovoru.

Ono što je takođe interesantno jeste da su šanse da Ikardi pređe u nekog velikana iz La Lige ili Premijer lige skoro nikakve. Njegova supruga Vanda Nara mora još neko vreme da ostane u Italiji, ne sme da menja sredinu, kako bi u bici za starateljstvo sa bivšim mužem Maksijem Lopezom izdjestvovala da deca budu trajno uz nju. A Mauro, kao čovek koji dosad, u celoj ovoj rašomonijadi, sluša voljenu popustiće i po ovom pitanju. Još samo da odluči gde će. Ako uopšte on odlučuje...

FOTO: Reuters


tagovi

InterMauro IkardiNapoliJuventusVanda Nara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara