""
""

Kakav tim! A ipak nemaju mesta na spisku selektora...

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.09.14. | 11:05

Španci bi komotno mogli da sastave B tim koji bi se prošetao kroz kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Bez obzira što su doživeli debakl na prethodnom Mundijalu, Španci su i dalje jedna od najjačih reprezentacija sveta. Crvena furija počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj sa izmenjenim timom u odnosu na onaj iz Brazila, ali su i dalje „jaki kao crna zemlja.“

Izabrane vesti

Selektor Del Boske je bio na slatkim mukana pri objavljivanju spiska, a možemo tek da zasmislimo koliko je teško odabrati startnih 11. Del Boske je nedavno objavio prvi spisak posle Mundijala na kojem su se našli petorica debitanata. Mladi golman Kiko Kasilja iz Espanjola, defanzivac Mikel San Hose iz Atletik Bilbaa, desni bek Reala Dani Karvahal, zatim Raul Garsija iz madridskog Atletika i Valensijin napadač Pako Alakaser. Šansu će dobiti i Mark Bartra, Ander Ituraspe, Isko, Koke, Huanfran koji do sada nisu uspevali da se izbore za ozbiljniju šansu u reprezentaciji.

Ipak, Španci bi od igrača koji nisu na Del Boskeovom spisku komotno mogli da naprave i B tim koji bi se vrlo verovatno prošetao kroz kvalifikacije. Neki od njih su u reprezentativnoj penziji, neki nisu po ukusu Del Boskea, neki ne mogu da se izbore sa konkurencijom.

Na golu bi bio veteran Reina, u odbrani „penzioner“ Arbeloa na desnom i mladi Moreno iz Liverpula na levom boku, dok bi par štopera činili Pike i trideset miliona evra vredan Injigo Martinez iz Sosijedada kojeg su želeli i Barsa i Real.

U veznom redu bi konce vukli veterani Ćavi i Ćabi Alonso koji su se opreostili od nacionalnog tima, ovog leta dok bi po krilima delovali Delufeu i Huan Mata. Konačno, za golove bi bili zaduženi dva Fernanda iz Italije: Ljorente i Tores.

Dodajmo još i povređene igrače poput Tijaga Alakntare, Havija Martineza, Alvara Negreda, Hesusa Navasa, a Soldado, Sorijano, Havi Garsija, Naćo Monreal, Miću ili David Vilja ne bi imali mesta ni u prvoj postavi B tima.

Šta mislite dokle bi dogurala ova B selekcija na Evropskom prvenstvu? 


tagovi

Alberto MorenoAlvaro ArbeloaAtletik BilbaoAtletiko MadridĆabi AlonsoĆaviDelufeuĐerar PikeEvropaFernando LjorenteFernando ToresHuan MataInjigo MartinezPepe ReinaPrimeraReal MadridFudbalska reprezentacija Španijereprezentativni fudbalŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara