""
""

Kako dati gol iz penala ovom čoveku? Protivnici više ne znaju šta da rade... (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 02.10.16. | 13:01

Nova žrtva je Antoan Grizman

Još jedan je skinuo! Opet! Mnogima je to prošlo kroz glavu kada su videli kako je Valensijin golman Dijego Alves zaustavio udarac Antoana Grizmana sa bele tačke.

Izabrane vesti

OK, nije ni Francuz baš stručnjak za penale. Promašio je nedavno protiv Bajerna, promašio je i u finalu Lige šampiona protiv Reala, ukupno je promašio četiri od šest penala koje je šutirao u Atletiku. Ali to ništa ne umanjuje učinak neverovatnog golmana Valensije.

Brazilac je apsolutni rekorder Primere kada su u pitanju zaustavljeni udarci sa 11 metara. Od 40 penala u španskom prvenstvu koje su mu protivnici šutirali, Alves je odrbanio čak 18! Dva puta su promašili okvir gola, 20 puta su ga savladali. Što znači da je protiv Alvesa na golu iskorišćen tek svaki drugi penal.

Alves je i prošlom kolu odbranio penal protiv Leganesa, a danas je zaustavio šut Grizmana fenomenalnom reakcijom. Francuz uopšte nije loše šutirao, ali je Alves reagovao poput mačke.

Kada protivnicima Valensije dosude penal, više to ne shvataju kao poklon. Mnogim igračima je frka da šutiraju sa kreča kada ugledaju Dijega Alvesa preko puta. 


tagovi

Antoan GrizmanAtletiko MadridDijego AlvesEvropaPrimeraŠpanijaValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara